Un șofer a prezentat un permis de conducere emis de Republica Socialistă România, din 1971. Ce au făcut polițiștii de la rutieră

de: Ana Chivu
21 07. 2019

Caz incredibil! Un șofer a a prezentat polițiștilor de rutieră un permis din 1971, emis de către Republic Socialistă România. Ce le-a spus oamenilor legii este de-a dreptul șocant.

Un șofer a prezentat un carnet de conducere din 1971, emis de Republica Socialistă

Un bărbat în vârstă de 68 de ani le-a prezentat, în cadrul unui control, polițiștilor de rutieră un permis de conducere vechi din 1971, emis de către Republica Socialistă România. Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, autoturismul condus de bărbatul de 68 de ani a fost oprit pe DJ 178A, în comuna Todirești. Acesta a prezentat actul cu categoriile B și C…eliberat în anul 1971, neactualizat însă.

Bărbatul a declarat că nu deține alt permis de conducere și că nu avea la cunoștință faptul că trebuie să-l schimbe, astfel că nu are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Polițiștii de rutieră au constatat, după verificările aferente, că mașina are inspecția tehnică exprirată și că nu este asigurată RCA. Șoferul în vârstă de 68 de ani a fost mustrat considerabil pentru ilegalitățile comise. Pe numele acestuia s-a întocmit un dosar penal pentru fapta: conducerea unui automobil pe drumurile publice fără a poseda un permis de conducere, conform Mediafax.

Un șofer de 68 de ani a prezentata poliției rutiere un permis de conducere din 1971, emis de către Republica Socialistă România

Decret privind circulația pe drumurile publice din România lui Ceaușescu

  • Orice conducător de vehicul trebuie să aibă cunoștințele și îndemânarea necesare conducerii și să fie apt pentru aceasta din punct de vedere medical.
  • Conducătorii de autovehicule trebuie să posede și cunoștințe necesare acordării primului ajutor persoanelor rănite cu ocazia accidentelor de circulație.
  • Conducătorii de autovehicule vor fi verificați din punct de vedere medical, periodic sau ori de câte ori se constată că prin modul de comportare ar periclita securitatea circulației.
  • Verificarea se dispune de organele miliției sau de organizațiile socialiste deținătoare de autovehicule și se face potrivit normelor stabilite, în acest scop, de Ministerul Sănătății.
  • Permisul de conducere al persoanei care, la aceste verificari este găsită inaptă pentru a conduce autovehicule, va fi retras de organul miliției în evidenîa căruia se află conducătorul și nu va putea fi redobândit decât după încetarea motivului pentru care a fost retras