Un scafandru, înghițit de o balenă: ‘Am zis că mor’. Ireal cum s-a salvat

Un scafandru, înghițit de o balenă: ‘Am zis că mor’. Ireal cum s-a salvat
Michael Packard înghițit de balenă

Meseria de scafandru, pe lângă faptul că este una spectaculoasă, poate fi și una periculoasă. Mărturie stau relatările unui scafandru care a trăit aventura vieții lui. Un scafandru american a ajuns în gura unei balene timp de aproximativ 30-40 de secunde.  Michael Packard a trăit aventura  în largul oceanului, în Provincetown, Massachusetts.

Întâlnirea unui scafandru cu o balenă cu cocoașă

Un pescar și scafandru american, Michael Packard, a descris cum a scăpat după ce a fost înghițit de o balenă cu cocoașă. Michael Packard spune că se scufunda după homari când a ajuns în gura uriașului marin timp de aproximativ 30-40 de secunde. Evenimentul s-a întâmplat în largul portului Provincetown, din Massachusetts. Leviatanul l-a aruncat afară, iar Michael Packard a rămas cu nimic mai mult decât un genunchi luxat.

În ciuda rugăminților soției sale de a obține un alt loc de muncă, el nu intenționează să renunțe la o carieră de 40 de ani de scafandru. Michael Packard, în vârstă de 56 de ani, a declarat că el și colegul său de echipaj și-au luat barca vineri dimineață.

Condițiile de vreme erau excelente, cu vizibilitate la apă la aproximativ 20 de metri. S-au dus în larg să caute homari. Michael Packard spune că , după ce a sărit de pe vas cu echipamentul de scufundare în apă, „a simțit această uriașă umflătură și totul s-a întunecat”.

Michael Packard înghițit de balenă

Michael Packard spune că a crezut că a fost atacat de unul dintre marii rechini albi care înoată în zonă. Scafandrul mai spune că, în acele câteva secunde, s-a gândit la soția și la cei doi băieți ai săi de 12 și 15 ani.

„M-am uitat în jur și mi-am dat seama că nu există dinți. Și apoi mi-am dat seama. O, Doamne, sunt în gura unei balene și încearcă să mă înghită. Asta e, voi muri. Apoi, dintr-o dată, a ieșit la suprafață și a erupt și a început să clătine din cap.

Am fost aruncat în aer și am aterizat în apă. Eram liber și am plutit. Nu-mi venea să cred. Sunt aici să povestesc despre asta.”, a declarat americanul, conform publicației CBS News.

Departamentul de pompieri Provincetown a confirmat către CBS News că a răspuns unui apel pentru a ajuta un scafandru rănit pe o plajă din Provincetown. Jurnaliștii CBS l-au intervievat pe Michael Packard despre calvar, după ce a fost externat de la spitalul Cape Cod din Hyannis.

Balenele cu cocoașă tind să se hrănească deschizând gura largă pentru a înghiți cât mai multă pradă, cum ar fi peștele sau krilul. Genul acesta de comportament i-a determinat pe oamenii de știință să speculeze că ceea ce i s-a întâmplat americanului a fost un accident.

Un expert a declarat pentru CBS News că este practic nemaiauzit ca o balenă să înghită un om. Balenele cu cocoașă pot crește până la 15 metri și cântăresc aproximativ 36 de tone. Potrivit World Wildlife Fund, populația lor globală este de aproximativ 60.000.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI