04 aug. 2022 | 12:07

Un rechin de 3 metri, văzut aproape de ţărm în Grecia. E o insulă des vizitată de români, turiştii au intrat în panică

Diverse
Un rechin de 3 metri, văzut aproape de ţărm în Grecia. E o insulă des vizitată de români, turiştii au intrat în panică
O creștere a numărului de atacuri de rechini în Marea Mediterană

Un rechin de 3 metri, văzut aproape de ţărm în Grecia! În ultima vreme, asta șid atorită invadării mediilor de vânătoare, rechinii au început să apară și în zonele populate. Recent, un rechin de 3 metri, văzut aproape de ţărm în Grecia, a speriat turiștii aflați aici. Insula este des vizitată de români. Deși turiştii au intrat în panică, nu aua vut loc incidente.

Probleme pe litoralul grecesc. Un rechin de 3 metri, văzut aproape de ţărm în Grecia

Vizitatorii de pe insula grecească Kos au fugit panicați când un rechin de 3 metri, văzut aproape de ţărm în Grecia, a urmărit înotătorii în afara apei. Imagini înfiorătoare arată cum bestia se învârte dramatic în jurul apei, cu aripioara ieșită în afară, pe plaja Kamari, în Kos.

Turiștii au alergat frenetic spre țărm după ce au văzut fiara de 3 metri. Martorul, britanica Jackie Jones, în vârstă de 60 de ani, a declarat că aparentul prădător „înota în sus și în jos” la doar 15 metri de țărm. Acest lucru i-a făcut pe înotătorii panicați să iasă din apă.

„Abia ieșisem din apă și mă bucur că am ieșit – nu am vrut să fiu următoarea lui masă. Soțul meu a văzut ceva în apă și a crezut că era cineva care făcea snorkeling.

Dar ne-am ridicat și am văzut că era clar o înotătoare. Nu aveam de gând să mă întorc în apă după aceea! A fost foarte îngrijorător pentru că, evident, mai erau încă oameni în apă.

Era clar că se hrănea, pentru că era la suprafață și puteai să-i vezi înotătoarea și coada învârtindu-se. Am avut o viziune îngrozitoare că în orice moment cineva din apă va dispărea ca un Fălci din viața reală.”, povestește turista britanică.

O creștere a numărului de atacuri de rechini în Marea Mediterană

Deși rămâne neclar ce anume era animalul, martorii au fost categorici că era un rechin. Posibila apariție a rechinului vine în contextul în care turiștii britanici au fost avertizați după o creștere a numărului de atacuri de rechini în Marea Mediterană.

Pescuitul excesiv ar putea face ca rechinii să intre în apele tot mai aproape de oameni în mai multe locuri de vacanță. Cel mai recent, o plajă populară din Franța a fost forțată să se închidă după ce un animal de 1,80 metri a fost observat în apropierea celor care făceau plajă.

Până în prezent, 51 de specii de rechini au fost înregistrate în Marea Mediterană, inclusiv mortalul rechin alb. Majoritatea oamenilor de știință cred că întâlnirile dintre oameni și rechini în Marea Mediterană vor deveni tot mai frecvente. Motivul, apele adânci în care trăiesc rechinii sunt tot mai mult pescuite.

Anumite zone din Marea Mediterană sunt cunoscute de mult timp ca fiind locul unde trăiesc rechini. Rechinii au fost găsiți în tot Mediterana, din Spania până în Egipt. Zeci de atacuri au fost înregistrate în ultimii 20 de ani.

„Șansa de a fi mușcat de un rechin este extrem de scăzută. Mai ales în Marea Mediterană, deoarece dimensiunile populației de rechini sunt reduse. Bineînțeles, nu este niciodată o șansă zero! Nu este o idee bună să sângerezi în apă.

Evitați apele după furtuni puternice. Să evitați să înotați în zori sau la amurg și să evitați să înotați în apropierea gurilor de râu. Majoritatea apelor din plajele populare sunt foarte limpezi. Dacă se apropie un rechin, cineva îl va vedea.

Când înotați, înotați cu cel puțin o altă persoană. Este o idee bună pentru siguranța generală.”, a declarat pentru expertul Yannis Papastamatiou, profesor asociat la Florida International University,  The Sun Online.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu plajele din stațiunea egipteană Hurghada, la 4 zile de când două femei au fost atacate de rechini

Cele mai multe atacuri, în Egipt

Din 2000, Egiptul a înregistrat cele mai multe atacuri dintre toate țările din regiune. Au fost 20 de atacuri, dintre care patru mortale. Spania a înregistrat al doilea cel mai mare număr de atacuri de rechini. Au fost 12 în aceeași perioadă, deși toate victimele au supraviețuit.

De la începutul mileniului au fost înregistrate trei atacuri mortale ale rechinilor în Marea Mediterană. Au fost două în Italia și unul în Cipru.

Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce imagini posta pe rețelele sociale
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
SE PLĂTESC 1.000 de lei direct de la stat. Banii intră în cont cu o condiție simplă
Capital.ro
Horoscop 18 mai 2024. Taurii se confruntă cu situații bizare în cuplu, Leii au ego-ul rănit
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro