Un profesor român i-a cerut poze nud unei eleve. Este halucinant cum a reacționat directoarea

Un profesor român i-a cerut poze nud unei eleve. Este halucinant cum a reacționat directoarea
Cristian Pipirigeanu, prădător sexual ascuns sub mantia de profesor

Cazurile de abuz și hărțuire sexuală s-au înmulțit în ultimii ani și în România. Un astfel de caz a fost adus în fața opiniei publice de cei de la Rise Project. În urma unor anchete au descoperit un abuz făcut de un profesor de la un liceu din Piatra Neamț. Profesorul de matematică, Cristian Pipirigeanu, conform acestora, a încercat să abuzeze virtual de una din elevele sale.

Cristian Pipirigeanu, prădător sexual ascuns sub mantia de profesor

Platforma de anchete jurnalistice Rise Project a scos la iveală un caz de abuz sexual într-unul din liceele din România. Personajul negativ în această anchetă este Cristian Pipirigeanu, profesor de matematică la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț.

Conform relatărilor platformei, Cristian Pipirigeanu a încercat să abuzeze sexual, în mediul online, de una dintre elevele sale. Tânăra, în vârstă de 21 de ani, era eleva liceului la seral, în clasa la care Cristian Pipirigeanu preda matematică.

Eleva abuzată povestește că, după ce Cristian Pipirigeanu i-a cerut prietenei pe rețelele de socializare, la una din discuțiile în privat, acesta ar fi început să-i ceară poze nud. În momentul în care tânăra ar fi refuzat avansurile acestuia, Cristian Pipirigeanu a insistat, justificându-și gestul, spunând că „I-ar înfrumuseța zilele unui om trecut de 45 de ani„.

Tânăra a încercat să-l facă să renunțe, dar acesta a tot insistat. Lucrurile au degenerat, iar eleva a decis să-l reclame direcțiunii liceului. Numai că aici, spre surprinderea acesteia, directoarea adjunctă a liceului,  Mihaela Zachman, ar fi declarat: ”Trebuia să facă plângere la poliție că este agresată. Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara.

Aceeași directoare a mai declarat celor de la Rise Project că l-ar fi mustrat pe colegul său, dar trăgând-o de urechi și pe tânăra elevă, considerând-o vinovată pentru cele întâmplate.

„Frumos ar fi să nu-l ai nici pe Facebook. Să nu dai Facebook-ul la bărbați și nici numărul de telefon, cu atât mai mult pentru că ești căsătorită.”

Faptul că tânăra l-ar fi reclamant pe Cristian Pipirigeanu, prădător sexual ascuns sub mantia de profesor, l-a înfuriat peste măsură, acesta trecând la amenințări și intimidări. Cazul proesorului Cristian Pipirigeanu nu a ajuns pe mâna organelor abilitate. Rămâne de văzut ce se va întâmpla.

Abuzurile sexuale, din ce în ce mai multe în școli

Fie că vorbim de cadre didactice, fie că vorbim chiar de elevi, cazurile de abuzuri sexuale în școlile românești au crescut în ultimii ani. Legislație există care să pedepsească acest gen de comportament, dar important este ca și victimele să reclame abuzurile.

Rezultatele unui studiu OMS arată o prevalență raportată ridicată de abuz fizic, emoțional, sexual, la nivel națonal, în România.  Rezultatele studiului oferă contribuții factorilor de decizie politici și specialiștilor în sănătate pentru a lua măsuri pentru reducerea și prevenirea maltratării copiilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI