Un profesor antivaccinist din Iași, concediat după ce și-a amenințat elevii: “Numai un prost poate fi de acord cu vaccinurile anti-covid. Marș, mă, tâmpitule măăăă”

Un profesor antivaccinist din Iași, concediat după ce și-a amenințat elevii: “Numai un prost poate fi de acord cu vaccinurile anti-covid. Marș, mă, tâmpitule măăăă”
Un profesor antivaccinist a fost concediat după ce își amenința elevii

Un profesor cunoscut antivaccinist care preda la Liceul Teoretic Lascăr Rosetti din Răducăneni, județul Iași, a fost concediat, după ce a făcut o campanie agresivă antivaccinistă cu elevii săi. Acesta trimitea elevilor link-uri cu informații despre cât de periculos este vaccinul, îi amenința și le vorbea urât.

Un profesor antivaccinist a fost concediat

Profesorul făcuse o campanie agresivă antivaccinistă cu elevii săi în perioada anterioară vacanței de două săptămâni impuse de pandemie. Profesorul preda la clasele de gimnaziu ale școlilor Roșu și Bohotin, fiind subordonate de liceul din Răducăneni.

„-Nu ne pasă, domnu`
-Gura! Nu ți-am cerut părerea.
-Nici noi nu v-am cerut informații despre vaccin.
-Dar nu trebuie să-mi cerit tu, măăăăă. Eu știu ce trebuie să dau.”

Elevii și părinții s-au plâns de comportamentul cadrului didactic. Acesta îi amenința și le vorbea urât, trimițând mereu link-uri despre cât de periculos este vaccinul. Cine nu era de acord cu el, risca să aibă nota scăzută la purtare. O mamă a unuia dintre elevi i-a spus că speră să fie doar o glumă și că un profesor nu ar trebui să poarte asemenea discuții cu elevii.

„Domnule profesor, vreau să cred că aici este doar o glumă proastă din partea dvs și astăzi nu vă simțiți ok. Nu cred că un profesor are asemenea discuții cu elevii dumnealui”, a fost mesajul unei mame transmise pe grupul respectiv dupa ce a văzut cum procedează acesta.

„Sunt vicepreședintele Partidului Noua Dreaptă, pentru cine nu știa”, spunea el. „Mai mult, eu am și nr. doamnei senator Șoșoacă. Mă gândesc chiar să-i fac cunoscut acest caz. Și are ea grijă apoi și de doamna agresivă din seara asta. Poate vreți un scandal de proporții naționale”, a continuat el după mesajul femeii.

Înainte de pandemie, profesorul făcea campanie antiavort în școală

Cadrul didactic a fost suplinitor la Liceul Teoretic Răducăneni, pe vremea când nu exista Covid-19. Pe vream aceea, profesorul s-a opus în școală avortului și le prezenta fetelor filme cu avorturi. Ceilalți profesori spun că a fost trimis suplinitor la Bohotin după o întâmplare asemănătoare.

„Făcea campanie antiavort în școală. Tot așa, extrem de agresiv. A ieșit scandal când a prezentat fetelor filme cu avorturi și a fost trimis la școlile din Bohotin și Roșu”, au povestit foștii colegi.

Momentan, angajații școlii spun că profesorul este în concediu medical. Acesta a contestat la Tribunalul Iași desfacerea contractului de muncă. Cazul este cunoscut și la Inspectoratul Școlar Județean, însă declarațiile sunt puține, încercându-se mușamalizarea gravității faptelor comise de cadrul didactic.

„Domnul profesor, care a fost suplinitor, a contestat și la ISJ decizia de desfacere a contractului de muncă. Mai multe detalii nu putem spune acum, având pe masă această contestație”, a precizat Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al ISJ Iași.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI