Un cadru didactic din Botoşani, acuzat că ar fi agresat mai mulţi elevi aflaţi într-o excursie în judeţul Braşov. Ce măsuri s-au luat imediat după

Un cadru didactic din Botoşani, acuzat că ar fi agresat mai mulţi elevi aflaţi într-o excursie în judeţul Braşov. Ce măsuri s-au luat imediat după
Cadru didactic din Botoșani, acuzat că ar fi agresat elevii într-o excursie

Polițiștii din Botoșani au demarat o anchetă în cazul unui cadru didactic de la un colegiu din municipiul Botoșani. Profesorul este acuzat că ar fi agresat mai mulți elevi, în timpul unei excursii în județul Brașov, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ, Delia Nenișcu.

Cadru didactic, acuzat de agresiune asupra unor elevi

Potrivit sursei citate, oamenii legii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe. Elevii ar fi fost loviți de fosta lor profesoară, în timp ce se aflau într-o excursie în județul Brașov. Inspectoratul Județean a solicitat Colegiului Național „Mihai Eminescu” să demareze, la rândul său, o anchetă adminsitrativă.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public conform cărora mai mulţi minori din judeţul Botoşani ar fi fost loviţi de către fosta lor profesoară, de la unitatea de învăţământ pe care aceştia au frecventat-o în anul şcolar 2020 – 2021, din municipiul Botoşani, în timp ce se aflau împreună, într-o excursie în judeţul Braşov, ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a afirmat Nenişcu.

Daniel Botezatu, inspectorul general al IȘJ, a declarat că au fost înregistrare trei sesizări din partea părinților cu privire la acțiunile cadrului didactic. Mai mult de atât, acesta susține că Inspectoratul nu a fost informat cu privire la organizarea excursiei care a avut loc la sfârșitul anului școlar.

„Voi trimite cele trei sesizări unităţii de învăţământ şi voi solicita să facă o cercetare, să ne spună, spre exemplu, dacă s-a ştiut sau nu de această excursie. Dacă se va stabili că există adevăr în cele reclamate, este foarte clar că faptele sunt destul de grave”, a precizat Botezatu.

Scandal într-o școală din Buzău

Pe 18 iunie, un profesor în vârstă de 54 de ani, ar fi rămas singur în clasă cu o fată de 12 ani, moment în care ar fi sărutat-o. Totul s-a întâmplat la Școala Merei, din județul Buzău. Directoarea școlii este cea care a făcut sesizarea. Potrivit Inspectoratului Școlar Buzău, în acest scandal se află un suplinitor de biologie și educație fizică.

Oamenii legii au făcut cercetări, stabilind că profesorul este vinovat. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă. După ce lumea a aflat despre fapta sa, profesorul și-a dat demisia. În momentul de față, așteaptă concluziile anchetatorilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI