Un produs des cumpărat de români, scos de la raft. E periculos, nu îl consumaţi!

Un produs des cumpărat de români, scos de la raft. E periculos, nu îl consumaţi!
E periculos pentru sănătate, nu îl consumaţi!

Un produs des cumpărat de români, scos de la raft! Un distribuitor din România a luat decizia de a rechema în mod voluntar anumite produse alimentare. Motivul este potențiala contaminare a produselor cu Listeria monocytogenes. Compania a anunțat decizia de  rechemare a acestor produse afectate ca precauție, după ce a luat cunoștință de această problemă de la coproducătorul său. Până în prezent, nu s-au anunțat îmbolnăviri legat de această problemă.

Contaminare cu Listeria monocytogenes. Un produs des cumpărat de români, scos de la raft

Distribuitorul Nordic Import Export a luat decizia de a rechema toate produsele din gama crenvurşti Wudy clasic, de pui, de curcan, premium cu brânză/clasic, grill, și hot dog Pavo. Această rechemare se limitează la aceste produse.

Compania a decis retragerea acestora din toate magazine cu amănuntul din România:

„Această decizie a fost luată ca urmare a detectării Listeria Monocytogenes, ca măsură de precauție.

Au fost retrase în mod voluntar toate loturile de crenvurşti Wudy din toate punctele de vânzare din România pentru loturile şi sortimentele menționate (…)”, au anunțat cei de la Nordic Import Export, citați de DCnews.ro

E periculos pentru sănătate, nu îl consumaţi

Listeria monocytogenes este o specie de bacterie patogenă, care provoacă boli, și  poate fi găsită în medii umede, în sol, apă, vegetație și animale în descompunere și care poate supraviețui și chiar crește în condiții de refrigerare și alte măsuri de conservare a alimentelor. Atunci când oamenii consumă alimente contaminate cu Listeria monocytogenes, pot dezvolta o boală numită listerioză.

Listeria monocytogenes se transmite, în general, atunci când alimentele sunt recoltate, prelucrate, preparate, ambalate, transportate sau depozitate în medii contaminate cu Listeria monocytogenes.

Mediile pot fi contaminate de materiile prime, apă, sol și aerul care intră. Animalele de companie pot, de asemenea, să răspândească bacteria în mediul familial dacă mănâncă alimente contaminate cu Listeria monocytogenes.

Există o serie de simptome pentru listerioză. În funcție de gravitatea bolii, simptomele pot dura de la câteva zile la câteva săptămâni. Simptomele ușoare pot include febră, dureri musculare, greață, vărsături și diaree.

În cazul în care apare forma mai severă a listeriozei, simptomele pot include dureri de cap, rigiditate a gâtului, confuzie, pierderea echilibrului și convulsii. Pentru persoanele foarte tinere, vârstnice și cele cu imunitate compromisă, listerioza poate duce la deces.

Persoanele infectate cu Listeria monocytogenes pot începe să aibă simptome în câteva ore sau chiar la două-trei zile după ce au consumat alimente contaminate. Formele mai severe de listerioză pot dura între trei zile și trei luni pentru a se dezvolta.

Datorită gamei de severitate a bolii, oamenii ar trebui să se consulte cu furnizorul de servicii medicale dacă suspectează că au dezvoltat simptome care seamănă cu o infecție cu Listeria monocytogenes.

Urmăriți Playtech.ro și pe