Un prahovean și-a vândut mașina fără să facă acte. Ce a pățit apoi: ”Am mers pe încredere”

Un prahovean și-a vândut mașina fără să facă acte. Ce a pățit apoi: ”Am mers pe încredere”
Prahova: un bărbat și-a vândut mașina fără să facă acte

Un prahovean și-a vândut mașina fără să facă acte. Omul a susținut că a mers pe încredere. Ce s-a întâmplat mai apoi și cum a plătit pentru ceea ce a făcut? ”Am mers pe încredere, dar am fost înșelat.”

Prahova: un bărbat și-a vândut mașina fără să facă acte

Un prahovean a mers pe încredere, iar după ce și-a vândut mașina fără acte…a fost înșelat. Un cetățean s-a trezit că are de plătit o amendă pentru lipsa rovientei la o mașină vândută unui alt șofer în care a avut încredere. Pe adresa acestuia din comuna Salcia a sosit un proces verbal emis de CNAIR de constatare a contravenției privind circulația pe un drum național fără rovinietă. Bărbatul se află acum în Spania și are de plătit 250 de lei pentru mașina care a fost vândută și care a circulat pe DN2, în Buzău, fără rovinietă.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere recomandă astfel ca fostul proprietar să se adreseze Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, unde a fost înmatriculat vehiculul, în vederea depunerii unei notificări cu privire la înstrăinarea vehiculului.

”Înainte să plec în Spania eu am vândut mașina unui cetățean, care mi-a promis că o va trece pe numele lui. Am avut încredere în el și se pare că am fost înșelat. Voi încerca să contest amenda în instanță pentru că am contractul de vânzare cumpărare cu noul proprietar”, susține prahoveanul.

 

Un prahovean a mers pe încredere și li-a vândut mașina pe încredere, fără acte
Un prahovean a mers pe încredere și li-a vândut mașina pe încredere, fără acte

Sfatul celor de la CNAIR

„Menţionăm că, notificarea trebuie să fie însotiţă obligatoriu de copii ale documentelor justificative (contract de vânzare-cumpărare, certificat de radiere fiscală pentru vehiculul în cauză). Totodată precizăm că, în situaţia în care a fost emis proces verbal de constatare a contravenţiei, utilizatorul poate formula o contestaţie la procesul verbal emis, în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia, la Judecătoria în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are sediul firma utilizatorului în vederea solicitării de anulare a acestuia”
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Pandemia dă peste cap examinarea viitorilor șoferi

Peste șase mii de persoane nu pot fi admise în prezent la examenele externe de absolvire din cauza expirării actelor permisive ale școlilor auto unde au fost instruiți.

“Responsabilitatea de actualizare a actului permisiv revine școlilor auto, care trebuie inițial să depună o cerere la Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC) pentru evaluarea externă în vederea acreditării. De asemenea, la începutul anului, Ministerul Educației (MECC) a informat școlile auto despre necesitatea de inițiere a procedurilor pentru evaluarea externă și obținerea actului permisiv. Însă, din cele 47 de școli auto cărora le-a expirat actul permisiv, doar șase au depus cererea pentru evaluarea externă”
Comunicat al Guvernului

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI