17 aug. 2023 | 14:20

Un oficial SUA rupe tăcerea despre un posibil atac al Rusiei asupra României. Motivul pentru care țara noastră nu ar avea nicio șansă de apărare

Politică
Un oficial SUA rupe tăcerea despre un posibil atac al Rusiei asupra României. Motivul pentru care țara noastră nu ar avea nicio șansă de apărare
Vladimir Putin, lider rus

Generalul american în rezervă Ben Hodges, fost comandant al trupelor SUA în Europa, a oferit o perspectivă semnificativă asupra capacităților României de apărare în fața unui ipotetic atac rusesc. Oficialul cunoaște suficient de bine situația din România, astfel încât, răspunsul său se bazează pe cruda realitate, pe care mulți dintre români refuze să o accepte. Ce resurse are țara noastră în fața unui viitor atac al Rusiei?

România, repetentă la capitolul apărare în cazul unui război cu Rusia

Generalul American Ben Hodges a făcut recent o analiză obiectivă a infrastructurii și apărării României în fața unui potențial atac rusesc, iar concluziile sunt îngrijorătoare. Fostul comandant al trupelor SUA în Europa, Ben Hodges, a evidențiat câteva aspecte critice ale infrastructurii și apărării României, subliniind necesitatea unor îmbunătățiri pentru a face față unui astfel de scenariu.

În cel mai optimist scenariu, România ar mai avea mult de lucrat pentru a spera la o defensivă în care armata rusă să nu câștige. Una dintre principalele preocupări exprimate de generalul american este starea infrastructurii rutiere și feroviare din România. Hodges a subliniat că pentru a face față rapid unui atac rusesc, este crucial ca forțele române și NATO să poată să se deplaseze rapid și eficient.

În acest sens, drumurile și căile ferate din România trebuie îmbunătățite pentru a permite deplasarea rapidă a trupelor și vehiculelor grele, astfel că, generalul a etichetat infrastructura țării noastre ca fiind ”jalnică”.

„Cred că infrastructura din România este într-o stare jalnică, ca să fiu sincer. Este foarte greu să transporți lucruri în interiorul României. Drumurile și căile ferate nu vor ajuta forțele române sau cele NATO să se deplaseze rapid pentru a putea respinge un atac rusesc.

Sau o vor face, dar cu costuri mari. E multă muncă în ceea ce privește șoselele și căile ferate pentru a permite deplasarea rapidă a vehiculelor grele”, explicat Ben Hodges în cadrul unui interviu pentru Digi24.

Cu ce alte obstacole se confruntă apărarea țării noastre

Pe lângă probleme de infrastructură, Hodges a subliniat nevoia imperioasă de a îmbunătăți capacitățile de apărare antiaeriană ale României. Generalul a remarcat că amenințarea cu rachetele de precizie utilizate de Rusia necesită o protecție adecvată a orașelor și a infrastructurii critice.

În acest context, Hodges a menționat că România ar trebui să dezvolte capacități antiaeriene mai puternice și să investească în sisteme moderne de apărare antirachetă.
Astfel, el a subliniat necesitatea unor eforturi continue a autorităților competente pentru modernizarea și consolidarea capacităților de apărare ale României, putând față eficient provocărilor de securitate din regiune, așa cum se întâmplă în acest moment în Ucraina.

Hodges a subliniat importanța tehnologiei avansate a armamentului cu rază lungă de acțiune, menționând sistemul HIMARS drept un exemplu viabil. Acest tip de artilerie ar permite trupelor române să efectueze atacuri în adâncime și să își întărească capacitatea de ripostă în situații critice.

”În primul rând, (România) nu are o apărare antiaeriană suficientă. Nimeni, nici măcar SUA, nu are suficiente rachete antiaeriene. Vedem cum Rusia folosește rachete de milioane de dolari, arme de precizie, împotriva unor ținte civile.

Asta înseamnă că avem nevoie de mai multe capacități antiaeriene pentru a ne proteja orașele, nu doar infrastructura. În al doilea rând: arme precise cu rază lungă de acțiune. Vorbim aici despre HIMARS și alte sisteme similare care să le permită trupelor române să atace în adâncime. HIMARS este, evident, cel mai la îndemână exemplu”, a concluzionat reprezentantul SUA.

 

 

 

 

Parteneri
Gabriel Cotabiță s-a stins din viață
Redactia.ro
Mihai Trăistariu, dezvăluiri șocante despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță: „În primăvară a venit salvarea și l-a luat”. Ce nu știa publicul
Click.ro
Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că a învins „întreaga campanie pentru 2025” a armatei ucrainene
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Scăpați de calvarul perdelelor șifonate, după spălare. Vă ia câteva secunde
EVZ.ro
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Spynews
S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar astăzi
Capital.ro
Divorțul a transformat-o în femeie fatală! A slăbit enorm! 10 imagini în care NU o mai recunoști pe Maria Popovici. Rochii mulate, bustiere, colanți, machiaj de divă
Avantaje
ULTIMELE IMAGINI cu GABRIEL COTABIȚĂ! Era de NERECUNOSCUT
Mediaflux
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro