Un nou virus din China amenință planeta. Se poate transmite ușor prin carnea de porc. Vaccinul antigripal nu te protejează

Un nou virus din China amenință planeta

Oamenii de știință din China au descoperit un nou virus gripal cu potențialul de a se transforma în pandemie. A apărut recent și se manifestă la porci, dar se poate transmite și la oameni. Mai multe informații găsiți în paragrafele următoare.

Un nou virus din China amenință omenirea

Oamenii de știință sunt îngrijorați că virusul ar putea suferi noi mutații, putând astfel trece cu ușurință de la o persoană la alta, și în acest fel să se declanșeze o nouă epidemie globală. Se pare că porcii transportă virusul şi îl pot transmite la oameni. Cercetătorii spun că noua tulpină are „toate caracteristicile“ pentru a se adapta și a infecta oamenii, motiv pentru care trebuie să fie atent monitorizat.

Specialiștii au emis avertismente cu privire la activitatea lucrătorilor din industria porcină.

Din cauza faptului că este vorba despre o tulpină nouă, imunitatea persoanelor ar putea fi scăzută sau chiar inexistentă. Situația este cu atât mai gravă, cu cât întreaga lumea luptă acum împotriva pandemiei de COVID-19.

Ultima pandemie de gripă a avut loc în anul 2009, când gripa porcină a izbucnit în Mexic. A fost mai puțin mortală decât se preconizase, motivul fiind că mulți oameni în vârstă aveau o anumită imunitate, căpătată în urma intrării în contact cu alte virusuri gripale care au circulat cu ani în urmă. Virusul numit A / H1N1pdm09, a fost inclus între timp în vaccinul antigripal.

Se poate transmite ușor prin consumul de carne

Noua tulpină de gripă identificată în China este asemănătoare gripei porcine cu care s-a confruntat și țara noastră în 2009, dar cu unele mutații noi. Noul virus se poate transmite ușor la oameni prin carnea de porc.

Deși ar putea fi adaptate în caz de nevoie, vaccinurile antigripale nu par să protejeze împotriva acestei tulpini.

Acum suntem distrași de coronavirus, și pe bună dreptate. Dar nu trebuie să pierdem din vedere noii viruși potențial periculoși“, a declarat profesorlul Kin-Chow Chang de la Universitatea Nottingham din Marea Britanie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI