Un nou județ în care masca este obligatorie în spațiile deschise

Un nou județ în care masca este obligatorie în spațiile deschise
Un nou județ în care masca este obligatorie în spațiile deschise

Începând cu data de 1 august, purtarea măștii de protecţie va deveni obligatorie şi în spaţiile publice deschise din județul Iaşi. Anunţul a fost făcut de Prefectura Iași. Până joi, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 1.430 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost depistați pozitiv 45 de oameni.

Încă un județ în care masca de protecție va fi obligatorie în spațiile deschise

Purtarea măștilor de protecție va deveni obligatorie începînd cu 1 august, în spațiile publice deschise din Iași. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a analizat, ieri, evaluarea făcută de DSP Iaşi asupra nivelului răspândirii infecţiei cu virusul ucigaș în judeţ şi a hotărât ca, în intervalul 1-14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise. De asemenea, măsura este valabilă pentru tot teritoriul judeţului Iaşi.

Excepție de la această regulă vor face persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante, cum ar fi temperaturi ridicate, umiditate crescută, precum şi copiii cu vârsta mai mică de cinci ani.

Masca de protecție devine obligatorie și în spațiile publice deschise din Iași
Masca de protecție devine obligatorie și în spațiile publice deschise din Iași

Anunțul făcut de Prefectura Iași

În urma analizei făcute de autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluţia răspândirii infecţiei cu SARS-COV2 la nivelul judeţului Iaşi, s-a considerat necesară adoptarea acestei decizii mai ferme şi fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul de a gestiona epidemia de COVID-19.

Purtarea măștilor de protecție în aer liber, obligatorie timp de 14 zile

E o măsură pe care o luăm pentru o perioadă limitată de timp, perioadă la capătul căreia sperăm să vedem efecte în îmbunătăţirea indicatorilor monitorizaţi. Facem un apel la cetăţenii judeţului Iaşi să sprijine autorităţile publice pentru a salva cât mai multe vieţi. Nu avem de făcut decât să purtăm masca, să ne spălăm cât mai des pe mâini şi să fim atenţi la distanţarea fizică dintre persoane„, a declarat prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş.

Până joi, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 1.430 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost depistate pozitiv 45 de persoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI