Rafila, către cei care nu cred în virusul ucigaș. ”Asta frizează alte aspecte!”

Rafila, către cei care nu cred în virusul ucigaș. ”Asta frizează alte aspecte!”
Rafila, către cei care nu cred în virusul ucigaș. ”Asta frizează alte aspecte!”

Medicul Alexandru Rafila le-a dat un răspuns celor care sunt de părere că noul coronavirus. care a omorât deja peste 300.000 de oameni, nu ar exista. Profesorul Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al OMS, a vorbit la Digi 24 despre cât de periculoase sunt virusurile.

Cum le răspunde Alexandru Rafila celor care nu cred în coronavirus

„Chestiunea legată de faptul că virusurile în general nu există funcționează de mult. Inclusiv când a început epidemia de rujeolă în urmă cu 4 ani în România au apărut în zona celor care se opun vaccinării informații că nu există, au făcut și pariuri. Cred că e clar că există boli infecțioase. Cu asta cred că suntem cu toții de acord.Aceste boli sunt transmisibile. Contactul cu o persoană bolnavă duce la apariția bolii, fie prin transmitere aeriană, fie digestivă, pe diverse căi.

”Frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț”

Bolile astea, dacă există și suntem de acord că sunt microorganisme care le produc – virusuri sau bacterii – care pot și văzute, pentru cei care sunt curioși, și izolate. La bacterii e mai simplu că sunt mai mari, la virusuri e mai complicat că un virus e o particulă care nu se multiplică decât în interiorul unei celule pe care o infectează și atunci ai nevoie de culturi de celule, dar chiar particula virală se poate vedea la un microscop electronic, se pot vedea efectele legate de distrugerea celulelor pe care le infectează.

Să vii să spui că ceva care a fost dovedit științific nu exist și că există o conspirație, eu cred că frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț și de o judecată cât de cât echilibrată”, a precizat Alexandru Rafila la Digi24.

Menționăm că până astăzi, 21 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.585 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Primul caz de coronavirus în țara nostră a apărut la data de 26 februarie 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI