14 apr. 2024 | 10:59

Un nou cutremur în România, duminică dimineața. Ce magnitudine a avut seismul din județul Vrancea

Știri generale
Un nou cutremur în România, duminică dimineața. Ce magnitudine a avut seismul din județul Vrancea
INCDFP a făcut anunțul

Un nou cutremur în România, duminică, 14 aprilie 2024. Primele informații despre seismul din județul Vrancea au fost transmise de specialiștii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit.

Un nou cutremur în România

Un nou cutremur s-a produs în România, duminică, 14 aprilie 2024, la ora 10:o2. Cu epicentrul în județul Vrancea, seismul a avut o magnitudine ml 3,9.

Conform informațiilor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la o adâncime de 80 de kilometri, în zona seismică Vrancea, fiind încadrat în categoria evenimentelor seismice de intensitate slabă.

Ce magnitudine a avut seismul

Seismul a fost resimțit în mai multe orașe din țară, precum Focșani, Buzău, Sfântu Gheorghe, Bârlad, Bacău și Brașov.

„În ziua de 14 Aprilie 2024, la ora 10:02:50 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.9, la adâncimea de 80.7 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 31km V de Focsani, 71km N de Buzau, 79km E de Sfantu-Gheorghe, 83km SV de Barlad, 86km S de Bacau, 94km E de Brasov”, se precizează pe site-ul INCDFP.

Te-ar putea interesa și: Cutremure şi bubuituri puternice, în România. Localnicii s-au panicat imediat, ce ar putea însemna zgomotele

Două cutremure în Vrancea, la distanță de zece minute

Cu o zi înainte, sâmbătă, 13 aprilie, în zona Vrancea au fost înregistrate alte două evenimente seismice, la distanță de doar zece minute unul de altul.

Primul cutremur s-a produs la ora 22:25, având o intensitate slabă, de 2,8 grade.

În ziua de 13 Aprilie 2024 la ora 22:25:40 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.8, la adâncimea de 84.3km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 37km V de Focsani, 61km N de Buzau, 73km E de Sfantu-Gheorghe, 85km E de Brasov, 95km SV de Barlad, 97km S de Bacau, 99km NE de Ploiesti.

La 22:35, pământul s-a mișcat iar, aparatele înregistrând un seism de 2,7.

În ziua de 13 Aprilie 2024 la ora 22:35:31 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.7, la adâncimea de 125.2km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 35km V de Focsani, 67km N de Buzau, 74km E de Sfantu-Gheorghe, 88km E de Brasov, 90km SV de Barlad, 91km S de Bacau.

Te-ar putea interesa și: Gheorghe Mărmureanu, despre un nou seism puternic în România. Când ar avea loc şi ce nu trebuie să faci în cazul unui astfel de cutremur: „Panica vă pune viața în pericol!” EXCLUSIV

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
A devenit COMPLET ILEGAL în România. Anunț de la Guvern chiar astăzi, 30 APRILIE: A început aplicarea noii legi
Capital.ro
Horoscop 1 mai 2024. Fecioarele au întâlniri romantice neaşteptate, Săgetătorii au câştiguri nesperate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Ce e INTERZIS să facă în MARȚEA MARE din Săptămâna Patimilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro