Un nou actor român renunță la meserie pentru Biserică. Slujește în plină pandemie

Un nou actor român renunță la meserie pentru Biserică

De pe scena teatrului, în altarul bisericii. Este un drum pe care mai mulți artiști români l-au urmat de-a lungul timpului. Un nou actor român renunță la meserie pentru Biserică. El slujește în plină pandemie, imaginile surprinse fiind elocvente în acest sens.

Nu este o premieră ca foste vedete ale scenei să ia calea religiei. În ultimii ani, actori precum Dragoș Pâslaru, Ovidiu Cuncea sau Mihai Coadă alegând calea către credință. De curând, un alt actor cunoscut în România pare decis să-și lase în urmă cariera pentru a se dedica rugăciunii.

Un nou actor român renunță la meserie pentru Biserică

Este un nume apreciat al teatrului românesc, chiar dacă nu se numără printre vedetele de prim rang ale acestei arte. Aparițiile sale sunt apreciate de mulți români, însă succesul pare să nu mai fie suficient pentru alinarea propriului suflet. Vorbim despre actorul Silviu Biriș, care pare să fi descoperit alte valori ale vieții.

Silviu Biriș are o carieră de 23 de ani petrecută pe scenă și pare să fi ajuns la concluzia că își dorește altceva în acest moment al vieții. Actorul s-a înscris la cursurile Facultății de Teologie de mai multă vreme, iar anul viitor va fi absolvent al instituției.

A slujit în biserică, dar poate deveni preot doar în anumite condiții

Actorul a fost surprins zilele trecute în veșmintele preoțești. El a ținut predica la hramul Bisericii Sf. Ecaterina din București, lăcaș de cult care este paraclisul studenților teologi. Există însă o problemă pentru Silviu Biriș. Șansele ca el să devină preot sunt destul de mici. Asta pentru că în urmă cu ceva vreme a divorțat de soția cu care are doi copii. Silviu și Irina au decis să meargă pe drumuri diferite, chiar dacă sunt părinții unui băiat și ai unei fetițe.

De curând, Silviu Biriș a avut o ieșire publică în contextul pandemiei de coronavirus. Atunci, actorul a făcut un apel la toți oamenii să se refugieze în credință și să-l lase pe Dumnezeu să lucreze.

Nu știe calea pe care o va urma

Finalizarea studiilor teologice nu înseamnă neapărat și că actorul va deveni o față bisericească. De altfel, singura opțiune permisă de Biserica Ortodoxă în astfel de cazuri o reprezintă călugăria. E un pas mare și dificil pe care Silviu Biriș nu știe dacă-l va urma.

„Încă nu ştiu dacă voi practica preoţia pentru că trebuie să trec prin practicarea canoanelor bisericeşti. În cazul meu, nu pot deveni preot decât dacă mă fac călugăr”. spune Silviu Biriș.

Un nou actor român renunță la meserie pentru Biserică. Asta s-ar putea spune despre nepotul cântăreței Veta Biriș. Acesta se află în fața unei noi etape a vieții, o etapă în care credința ar putea ieși câștigătoare.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI