Un nigerian a înșelat-o de toți banii: cum a fost păcălită o pensionară din Iași

Un nigerian a înșelat-o de toți banii: cum a fost păcălită o pensionară din Iași

O pensionară de 67 de ani din municipiul Iași a fost păcălită de un nigerian din București. După ce s-au cunoscut pe internet, bărbatului nu i-a luat mult să o lase fără bani.

Nu mai puțin de șase mii de euro a pierdut săraca femeie, agoniseala ei de o viață, după ce a activat ca medic pentru cea mai mare parte din viață. Nigerianul de la capătul firului avea 32 de ani, locuia în București și s-a prezentat ca investitor străin.

Drama femeii a început în luna mai a anului trecut, când  femeia a început să se converseze cu tânărul nigerian pe internet. Din păcate, nu a durat foarte mult până când a fost păcălită, iar pensionara i-a virat bărbatului suma deloc neglijabilă. Povestea bărbatului gravita în jurul ideii că vrea să vină în România pentru a investi în cercetare. După ce i-au fost virat banii, nu a mai dat niciun semn, și-a închis toate conturile și s-a făcut nevăzut.

pensionarea-ilegala-pe-caz-de-boala-costa-1-500-de-euro-la-un-spital-din-iasi-105220

„În urma investigaţiilor s-a constatat faptul că, începând cu luna mai 2018, prin intermediul unei reţele de socializare, o femeie de 67 de ani ar fi intrat în contact cu persoane necunoscute care, în discuţiile purtate, s-ar fi prezentat sub diferite identităţi şi profesii nereale, apoi, ar fi indus-o în eroare în scopul de a-i remite bani”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Cazul ar fi fost imposibil de deslușit, dacă nigerianul nu ar fi încercat să păcălească alte câteva persoane prin aceleași tertipuri. În acel moment, a intrat în vizorul polițiștilor.După ce au obţinut probe suficiente pentru a-l duce după gratii, poliţiştii i-au făcut o vizită nigerianului ‘cercetător’.

„În urma percheziţiei, au fost ridicate mai multe materiale de probă, iar în baza probatoriului, la data de 3 decembrie, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Iaşi”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Urmează să ajungă în fața instanței pentru înșelăciune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI