Un militar rus și-a vândut tancul soldaților ucraineni. Suma de bani cerută pentru a-l trăda pe Vladimir Putin

Un militar rus și-a vândut tancul soldaților ucraineni. Suma de bani cerută pentru a-l trăda pe Vladimir Putin
Vladimir Putin, trădat de un militar rus

Invazia Ucrainei de către Rusia se desfășoară de 28 de zile, iar atmosfera pare să fie din ce în ce mai tensionată în majoritatea orașelor ucrainene. Zece milioane de cetățeni și-au părăsit casele de frica războiului, în timp ce sute de civili și-au pierdut viața. De asemenea, armata rusă se arată epuizată de la zi la zi, iar militari încep să-și predea muniția, în schimbul libertății.

Soldații ruși rămân fără provizii și arme

În urmă cu câteva ore, Ministerul Apărării al Ucrainei a anunțat că soldații ruși au stocuri de muniție și alimente limitate, astfel că acestea nu le-ar mai ajunge mai mult de trei zile. De asemenea, oficialii Ucrainei au mai dezvăluit că și situația combustibilului este similară, astfel că trupele lui Putin nu mai au mult timp de izbândă.

Pe de altă parte, aceste puncte slabe ale trupelor rusești îl pot ambiționa pe liderul Kremlinului să acționeze conform planului C, folosind un tip de armament, de care toată lumea se teme. După ce planurile lui de a nimici armata ucraineană în câteva zile a eșuat, Vladimir Putin a trect deja la planul B, acela de a ataca direct în civili, blocuri de locuințe și obiective în care se adăpostesc copii.

Oficialii ucrianeni au mai dezvăluit, în urmă cu două zile, că armata rusă pierde zilnic sute de soldați, iar cei care se află pe teren nu sunt pregătiți să lupte, neavând antrenament militar.

„Mobilizarea se desfășoară haotic, iar oamenii nu sunt repartizați pe specialități. Majoritatea nu au antrenament militar, pentru că nu au fost niciodată în armată. Se semnează contracte cu cetățenii care au pașapoarte rusești, iar cei care au doar un pașaport al pseudo-republicii separatiste sunt înregistrați ca voluntari.”, a transmis Ministerul Apărării.

Reprezentanții din Apărare au avertizat cu privire la continuarea vombardamentelor din partea rușilor cu „rachete și bombe, folosind artilerie cu reacție, avioane, arme de înaltă precizie și muniție fără discriminare”, au adăugat aceștia.

„Rușii renunță”

După vestea conform căreia soldații ruși nu ar mai avea muniție decât pentru trei zile, consilierul Victor Andrusiv, din cadrul Ministerului de Interne din Ucraina, a dezvăluit că un militar rus,  rămas singur pe câmpul de luptă, le-ar fi predat tancul său soldaților ucraineni, în schimbul unei sume de bani care i-ar fi putut aduce libertatea.

Cel care a relatat povestea lui „Misha”, denumire generică pentru soldații ruși, a fost chiar politicianul ucrainean Victor Andrusiv, care a oferit pe pagina sa de Facebook detalii comprimițătoare pentru armata lui Putin, sub forma unui mesaj denumit „Rușii renunță”.

Astfel, Poliția Națională a fost sunată de militar, părăsit de colegii săi care au dezertat și au plecat spre casă, propunând oferirea tancului în schimbul unei sume de bani.

„Nu a văzut rostul războiului. Nu am putut să ne întoarcem acasă, deoarece comandantul a spus că va trage în noi”, ar fi declarat soldatul.

Acesta ar mai fi povestit că omul din armata lui Putin ar fi recunoscut că ”mâncarea este insuficientă, iar ”conducerea militară este haotică și practic absentă”. Potrivit oficialului, Victor Andrusiv, militarul a primit din partea Ucrainei, pe lângă bani, condiții bune de cazare și posibilitatea pentru a aplica pentru cetățenie.

„Care-i treaba cu Misha? Misha a obținut condiții de întreținere foarte confortabile. Va primi și 10 mii de dolari după încheierea războiului și posibilitatea de a aplica pentru cetățenie. Pana se termina razboiul va trai in conditii confortabile cu televizor telefon bucatarie si dus”, a adăugat acesta.