Un migrant iranian, salvat de la înec. A vrut să traverseze Dunărea înot din Bulgaria către România cu ajutorul unui colac

Un migrant iranian, salvat de la înec. A vrut să traverseze Dunărea înot din Bulgaria către România cu ajutorul unui colac
Un migrant iranian, salvat de la înec

Un cetățean iranian în vârsta de 33 de ani a fost salvat de la înec de autoritățile de frontieră giurgiuvene. Acesta a încercat să traverseze Dunărea înot din Bulgaria către România, cu ajutorul unui colac. Și-a dat seama că este în pericol și a strigat după ajutor.

Migrant iranian salvat de la înec

După ce a fost scos din apele Dunării, polițiștii de frontieră au apelat la serviciul de urgență 112, solicitând o ambulanță pentru a acorda îngrijiri medicale de specialitate. În urma cercetărilor, s-a constatat că persoana salvată era un bărbat iranian, în vârstă de 33 de ani. Acesta a declarat că a încercat să treacă granița în mod fraudulos din Bulgaria către România.

Acesta a încercat să traverseze Dunărea cu ajutorul unui colac, pe direcția localității Ruse. Cetățeanul iranian a fost preluat de către Poliția de Frontieră Bulgară, în baza Acordului de readmisie dintre cele două țări, în vederea continuării cercetărilor.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră au fost anunţaţi de Căpitănia Port Giurgiu despre faptul că la kilometrul 498 al fluviului Dunărea, la aproximativ 150 metri în larg, se află o persoană care strigă după ajutor. Imediat, o ambarcaţiune din dotarea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a intervenit pentru salvarea persoanei în cauză, respectiv un bărbat care se afla în pericol de înec. Poliţiştii de frontieră l-au scos din apele Dunării şi l-au adus în siguranţă la mal”, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu.

Migranți depistați la frontiera cu Ungaria

Polițiștii de frontieră de la Nădlac II și Vărșand au depistat 28 de cetățeni din Pakistan, Turcia și Afganistan. Majoritatea au încercat să treacă frontiera fiind ascunși în automarfare încărcate cu diferite bunuri, iar alții au încercat să treacă granița pe jos.

În cursul zilei de marți, un cetățean grec a fost supus efectuării formalităților de frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, pe sensul de ieșire din țară. Bărbatul se afla la volanul unui TIR care era înmatriculat în Grecia.

Se pare că acesta transporta cupru, piese de calculator, produse pentru iluminat și ulei de măsline. Acesta se deplasa pe ruta Grecia – Polonia, potrivit ITPF Oradea. Polițiștii de frontieră au controlat amănunțit mijlocul de transport și au descoperit șase cetățeni străini, ascunși în compartimentul pentru marfă.

În urma verificărilor efectuate de către oamenii legii, se pare că cei șase cetățeni sunt din Pakistan și Afganistan. Aceștia aveau vârste cuprinse între 16 și 36 de ani.

„Şoferul se deplasa pe ruta Grecia – Polonia. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, într-un loc special amenajat, în partea din faţă a compartimentului de marfă, șase cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan și Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 36 de ani,” se arată în comunicat.