Un membru PNL a împușcat un câine de 40 de ori! Ce a avut cu bietul animal. Detalii înfiorătoare

Un membru PNL a împușcat un câine de 40 de ori! Ce a avut cu bietul animal. Detalii înfiorătoare
Un membru PNL a împușcat un câine de 40 de ori! Ce a avut cu bietul animal. Detalii înfiorătoare

Polițiștii cercetează împușcătura unui câine de către un membru PNL, pădurar de la Ocolul Silvic Iacobeni. Polițiștii au ridicat arma de vânătoare folosită de inculpat și urmează examinarea sa, cât și ridicarea hainelor pe care acesta le-a purtat la data comiterii infracțiunii.

Pădurarul care a împușcat un câine cu circa 40 de alice vrea să fie consilier local din partea PNL în comuna Iacobeni

Aursulesei Ștefan Fănică, în vârstă de 53 de ani, din comuna Iacobeni, este angajat al Ocolului Silvic Iacobeni în funcția de pădurar. El vrea să fie consilier local din partea PNL după alegerile locale din data de 27 septembrie 2020. Silvicultorul a declarat că pe data de 10 septembrie, în baza autorizației de vânătoare colective, a participat la o acțiune de vânătoare și patrulare pe fondul de vânâtoare nr. 14 Orata pentru combaterea răpitoarelor.

  • Cercetările au fost efectuate privind sesizarea făcută de Ciornei Maria Roxana, cu privire la faptul că pe raza comunei Iacobeni a fost împușcat un câine.

În timpul ce patrula în zona Pârâului Rău, pădurarul a văzut un grup de 3 câini vagabonzi care au coborât din fondul forestier înspre un depozit de lemne, unde acesta a mai observat că unul dintre ei avea în gură o găină. În acel moment, a tras cu arma de vânătoare din dotare două focuri cu alice în direcția câinelui, rănindu-l. Patrupedul și-a continuat deplasarea înspre direcția blocurilor de garsoniere din centrul comunei Iacobeni. Individul a menționat că respectivul câine era cunoscut ca un animal care producea pagube pe raza comunei.

Câinele a primit îngrijiri medicale/ Cercetările continuă sub aspectul infracțiunilor de rănire animale și nerespectarea regimului armelor

Pădurarul a pus la dispoziție polițiștilor o copie a contractului de prestări servicii privind îndepărtarea sau recoltarea exemplarelor din specii de faună sălbatică, a pisicilor și câinilor hoinari din perimetrul intravilan al comunei Iacobeni dintre Primăria comunei și Direcția Silvică Suceava, cât și autorizația de vânătoare colectivă.

Un membru PNL a împușcat un câine de 40 de ori! Ce a avut cu bietul animal. Detalii înfiorătoare
Aursulesei Ștefan Fănică, candidat la alegerile din 27 septembrie din partea PNL pentru funcția de consilier local, a împușcat un câine de 40 de ori

Polițiștii au ridicat arma folosită de pădurar și urmează să o examineze, cât și ridicarea obiectelor de îmbrăcăminte pe care el le-a purtat la data comiterii infracțiunii. Câinele a fost luat de reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle și a primit îngrijiri medicale.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”schingiuirea sau rănirea animalelor” și ”nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.