Un membru din echipa de negociatori a Ucrainei a fost omorât. Ce s-a întâmplat după prima rundă de negocieri cu Rusia

de: Năstase Mirabela
06 03. 2022

Un membru din echipa de negociatori a Ucrainei a fost omorât. Ce s-a întâmplat, de fapt, după prima rundă de negocieri cu Rusia. Serviciile de informații militare ale Ucrainei au anunțat ieri seară că Denis Kireev, un membru al echipei de negocieri a Ucrainei cu Rusia, despre care s-a spus că a fost ucis azi, era ofițer și a fost ucis în timpul unei misiuni.

Un membru din echipa de negociatori a Ucrainei a fost omorât

Un membru din echipa de negociatori a Ucrainei a fost omorât în cursul zilei de sâmbătă. Autoritățile au anunțat că ofițerul a fost ucis în timpul îndeplinirii sarcinilor speciale, împreună cu alți doi angajați ai Departamentului de Informații al Ministerului Apărării din Ucraina.

„Au murit apărând Ucraina, iar fapta lor ne-a adus mai aproape de victorie”, au scris reprezentanții Serviciului într-o postare pe Facebook.

Însă legat de moartea ofițerului, anumite informații neoficiale au circulat pe tot parcursul zilei. Au existat speculații conform cărora serviciul secret intern ucrainean SBU l-ar fi împuşcat pe ofițerul Denis Kireev pentru presupusă trădare. Conform publicaţiilor ucrainene Pravda şi Obozrevatel, ofițerul Kireev, care era membru de rang secund al guvernului şi expert în domeniul bancar, ar fi fost arestat de serviciul secret şi apoi împuşcat.

Război în Ucraina, ziua 11

Sunt 11 zile de când Rusia a început ofensiva asupra Ucrainei. Conform primelor informații ale acestei zile, primarul oraşului-port Mariupol din sudul Ucrainei, Vadim Boicenko, a afirmat că oraşul se confruntă cu o „blocadă umanitară”, fiind lipsit de toate utilităţile.

Militarii ruși distrus toate cele 15 linii de înaltă tensiune din oraș, rămânând fără electricitate de cinci zile. Localnicii tremură de frig în apartamente, deși termocentralele funcţionează pe bază de electricitate, a mai adăugat primarul.

Oficialul a mai acuzat armata rusă că a deschis focul asupra autobuzelor ce urmau să-i scoată pe civili din oraş printr-un coridor umanitar sâmbătă. Primarul a pledat pentru crearea unui nou coridor umanitar, cu ajutorul căruia să poată fi evacuaţi bătrânii, femeile şi copiii din acest oraş asediat de militarii ruşi.

Companiile de servicii financiare, Mastercard şi Visa, au anunţat de aseară suspendarea operaţiunilor pe teritoriul Rusiei, ca reacţie la invazia militară în Ucraina, potrivit BBC News. De asemenea, și PayPal și-a închis serviciile din Rusia. Pe parcursul zilei de ieri, oraşele Sumî şi Lebedin din nord-estul Ucrainei au continuat să se afle sub atacurile ruseşti. În aceste zile, tot mai mulți refugiați ucraineni au intrat în România.