14 oct. 2021 | 19:00

Un medicament anti-covid-19 ar putea fi aprobat în Europa. De ce ar putea fi un mare succes

Sănătate
Un medicament anti-covid-19 ar putea fi aprobat în Europa. De ce ar putea fi un mare succes
EMA ar putea aproba un alt medicament

Organul de supraveghere a medicamentelor din Europa a declarat joi că a început evaluarea unui nou medicamenta nti-COVID. Este vorba de produsul AstraZeneca numit Evusheld. După testarea EMA, dacă este aprobat, ar putea duce în cele din urmă la autorizarea utilizării sale în UE.

Evusheld, un nou medicamenta nti-COVID de la AstraZeneca

Evusheld, un produs AstraZeneca este în aceste zile sub teste. EMA, organismul de supravegehre european, a anunțat atăzi începerea testelor cu acest nou medicament. Mutarea vine după ce AstraZeneca a spus că studiile au arătat că Evusheld, realizat dintr-o combinație de doi anticorpi monoclonali, a redus simptomele severe ale Covid-19 și decesele.

Decizia de a începe revizuirea continuă „se bazează pe rezultatele preliminare din studiile clinice. Date ce sugerează că medicamentul poate ajuta la protejarea împotriva bolii„, a spus Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). Poate dura câteva luni între începutul unei revizuiri continue de către EMA și orice eventual semnal verde.

Anticorpii monoclonali recunosc o moleculă specifică a virusului sau bacteriei țintă,. Aceștia sunt versiuni sintetice ale anticorpilor naturali. Sunt administrate persoanelor deja infectate, pentru a suplini deficiențele sistemului imunitar.

Acest lucru este diferit de un vaccin, care stimulează organismul să producă propriul răspuns imun. Vaccinul Covid separat al AstraZeneca este unul dintre cele patru vaccinuri aprobate în prezent pentru UE.

Compania a declarat luni că a văzut „rezultate pozitive” ale noului medicament, Evusheld, cunoscut și sub denumirea de AZD7442. Oficialii companiei spun că are o „reducere semnificativă statistică a infecțiilor COVID-19 severe sau a decesului”. Testele au fost făcute la pacienții neinternați cu simptome ușoare până la moderate.

Studiul cu noul medicamet Evusheld a implicat 903 de participanți. Un procent de 90% dintre aceștia erau persoane cu risc crescut de progresie la COVID-19 sever. Evusheld este încă un instrument în arsenalul de luptă împotriva COVID-19. Pandemia, la nivel global, a ucis cel puțin 4,8 milioane de oameni de la izbucnirea focarului în China în decembrie 2019.

EMA ar putea aproba un alt medicament covid

Gigantul farmaceutic elvețian Roche s-a adresat luni organismului EMA pentru a-și autoriza medicamentul Ronapreve. Agenția a declarat săptămâna trecută că ar putea începe în curând să revizuiască noua pastilă a celor de la Merck, conform agenției Reuters.

Există unele terapii COVID-19 bazate pe aceeași clasă de medicamente ca Evusheld. Anticorpii monoclonali, care au ca scop mai degrabă tratarea decât prevenirea bolii. Sunt vândute de rivalii Regeneron, Eli Lilly  și GSK-Vir în afara UE pentru a opri agravarea bolii în etapele timpurii și mai ușoare ale infecţie.

Alte tratamente COVID-19 pe bază de anticorpi în cadrul unei revizuiri în timp real de către EMA. Sunt tratamentele GSK-Vir, Sotrovimab și cocktail-ul Lilly. Remdesivirul lui Gilead este singurul medicament, de orice fel, care a fost aprobat în UE pentru tratamentul COVID.

Parteneri
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să treacă în neființă
Redactia.ro
Ce puneau străbunii în piure, ca să iasă alb, pufos și savuros. Rețeta clasică din anul 1966
Click.ro
Mesaj dur din partea unui general ucrainean pentru Donald Trump: Poporul nu vrea negocieri cu Rusia
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Băieții cei mari au făcut 'fortăreață' în jurul tatălui lor. Cum l-au onorat pe Silviu Prigoană în ultimul lui drum spre casă
Unica.ro
Preț uluitor la cartofii prăjiți. Cât costă la restaurant
EVZ.ro
Fiica lui Ioan Crișan, acuzată că ar fi plănuit asasinarea tatălui ei, și cei doi complici au fost arestați preventiv. Cum a motivat instanța decizia, după ce în octombrie toți trei au fost eliberați
Spynews
Se modifică buletinele. Cărți de identitate noi pentru toți românii peste 14 ani
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
Pensiile vor fi ÎNGHEȚATE în 2025! S-a aflat ADEVĂRUL!
Mediaflux
Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns: „Cum să duci doi copii, noaptea, într-un cimitir?”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Copiii lui Silviu Prigoană anunță că regretatul afacerist a fost deja înmormântat. Mesajul lui Honorius și al lui Silvius
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro