Un ieșean a mers 50 de kilometri cu calul pentru că îi năștea soția. Ce au spus polițiștii când l-au oprit

Un ieșean a mers 50 de kilometri cu calul pentru că îi năștea soția. Ce au spus polițiștii când l-au oprit

Un bărbat sa văzut nevoit să plece la drum, astfel încât și-a luat calul și nu s-a mai uitat înapoi. Internauții care au văzut poza au crezut că este o glumă sau că se plictisește, dar povestea este cu totul alta.

Un ieșean a mers 50 de kilometri cu calul pentru că îi năștea soția

La Iași, pe data de 25 martie un cetățean a ieșit afară pe un cal. Mulți au crezut că a ieșit pentru o plimbare, dar situația era însă alta, soția sa născuse de curând. Polițiștii care verificau zona au dat de acest domn, pe care au început să îl i-a întrebări. Omul era echipat corespunzător cu echipament de protecție. Acesta neavând încotro, a trebuit să le spună adevărul.

Bărbatul a venit tocmai din Răducăneni și a mers aproximativ 50 de kilometri pe cal, o distanță destul de lungă parcursă pe un animal. Acesta le-a spus polițiștilor că soția sa a născut, dar pentru că nu a putut sta departe de copilul lui, și-a făcut curaj și a plecat la drum. Numele lui este Ciobotariu Sergiu Ion, domiciliat în Răducăneni.

Un ieșean a mers 50 de kilometri cu calul pentru că îi năștea soția. Ce au spus polițiștii când l-au oprit
Un ieșean a mers 50 de kilometri cu calul pentru că îi năștea soția. Ce au spus polițiștii când l-au oprit (Foto: BZI)

Ce i-au făcut polițiștii?

Sergiu, un bărbat bine informat, a avut de asemenea la el o declarație pe propria răspundere, completată conform Ordonanței Militare 3/2020. Polițiștii au fost însă înțelegători, iar tânărul nu s-a ales decât cu un avertisment. Totodată, polițiști locali, care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-au felicitat că a devenit tătic.

Amintim că în România s-a instalat carantina, astfel încât este interzisă părăsirea domiciliului. Aceasta se face doar în cazuri de urgență, și trebuie să aveți la dispoziție o declarație sau o adeverință care să vă poată permite acest lucru. Altfel, puteți să vă alegeți cu sancțiuni usturătoare sau chiar dosare penale. Ordonanța militară a fost anunțată de președintele Klaus Iohannis pe parcursul zilei de 24 martie.