Un exemplu pentru toată lumea! Tânărul din Iași care s-a dus călare să-și vadă soția și bebelușul a donat din ajutoarele primite

Gesturi frumoase din partea unor oameni cu suflet mare! Acesta este și cazul lui Sergiu, tăticul surprins călare pe un cal, în drum spre soția sa care născuse un băiețel, în plină perioadă de restricții. Băiatul, un tânăr modest, dar familist, a impresionat o țară întreagă cu povestea sa de viață. De curând, acesta a fost ajutat de mai multe persoane, iar din puținul lui, acum le dă și altora.

Sergiu locuiește într-o casă de câțiva metri pătrați

Povestea tristă de viață a lui Sergiu nu a trecut neobservată de oamenii cu suflet mare. El a devenit cunoscut în urmă cu o săptămână, atunci când neavând bani de transport, a decis să meargă cu calul său la maternitate, acolo unde soția îi născuse cel de-al treilea copil.

Prin sinceritatea, sărăcia și modestia sa, Sergiu a atras atenția televiziunilor, dar și anumitor persoane publice, care aflându-i povestea, au decis să-i sară în ajutor. Prima persoană publică, impresionată de situația lui Sergiu, a fost Cătălin Moroșanu, luptătorul de K1, care i-a făcut o vizită sâmbătă, oferindu-i alimente și lucruri  nesare pentru îngrijirea copilașilor săi. Acesta i-a promis de asemenea că îl va ajuta să aibă o locuință mai generoasă.

După ajutorul pe care i l-a acordat, Moroșanu a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj extrem de emoționant prin care a explicat gestul pe care l-a făcut în plină stare de urgență:

Deşi nu are o casă a lui şi locuieşte într-o încăpere improvizată de şase metri pătraţi, Sergiu ne-a oferit o lecţie de iubire şi umanitate pe care niciun virus nu o poate învinge. Asta îmi dă încredere că nu suntem pierduţi complet moral şi că totul va fi bine, indiferent de greutăţile care ne aşteaptă.

Va fi bine pentru el, pentru noi toţi. Sergiu nu are maşină sau bani de taxi, aşa că a urcat pe cal pentru a ajunge la maternitatea din Iaşi unde soţia lui a născut un băieţel. O poveste care trebuie să ne fie exemplu în aceste zile. Nu banii sunt totul în viaţă, iar situaţia dramatică prin care trece întreaga omenire ne arată asta”.

Ce le transmite Moroșanu tuturor românilor

Sportivul a îndemnat pe toată lumea să fie mai bună și mai inimoasă în această perioadă atât de greu încercată: “Cei care ne conduc trebuie să ia exemplu. Oameni buni, arătaţi că vă pasă de voi, de semenii voştri! Opriţi-vă din a fi răi şi hapsâni acum, când întreaga umanitate stă în mâinile voastre.

Ca să nu vă mai ţin mult. Sergiu jr. a venit acasă alături de mama şi e bine sănătos. De luni, vom începe demersurile pentru a putea găsi soluţia ca familia formată din doi adulţi şi trei copii mici să aibă parte de o casă adevărată“, a mai spus Cătălin Moroşanu.

Segiu a ajutat oamenii mai săraci ca el din donațiile primite

Pentru că o parte din donații au ajuns deja la el, Sergiu, care înțelege atât de bine cum este să nu ai, a ajutat deja alți oameni în dificultate din puținul lui.

Tânărul a povestit că duminică a venit la el o femeie săracă cu rugămintea de a o ajuta cu ceva de mâncare pentru cei cinci copii ai săi. Fără să stea pe gânduri, Sergiu i-a oferit acesteia alimente și pamperși pentru cei mici.

A venit la mine… știu că sunt săraci, așa cum suntem și noi… I-am dat câteva alimente și pampers”, a afirmat Sergiu, cu inima curate și sinceră. El afirmă că nu poate rămâne indiferent, atâta timp cât îi este recunoscător lui Dumnezeu pentru tot binele care a venit peste el:

Cum pot eu să nu dau când Dumnezeu mi-a dat și mie? Nu pot să nu fiu așa… Am mers și cu un bătrân și am cumpărat o rețetă de la farmacie din banii pe care eu i-am primit”, a mai spus tânărul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI