Un elicopter s-a prăbușit pe acoperișul unui hotel din Australia, în care se aflau sute de turiști. Pilotul a murit

de: Ștefan R. Apostol
12 08. 2024

Conform presei de pe continentul australian, un elicopter s-a prăbușit pe acoperișul unui hotel în care se aflau sute de turiști. Din primele informații se știe că pilotul a murit, dar nu și cauzele clare ale acestui accident.

Accident aviatic în Australia. Un elicopter s-a prăbușit pe acoperișul unui hotel

Un pilot de elicopter a murit după ce s-a prăbușit pe acoperișul unui hotel de lux Hilton, provocând o evacuare în masă. Elicopterul s-a izbit de acoperișul hotelului Double Tree din Cairns, Australia, în jurul orei locale 1.50 luni dimineața.

O cameră video a surprins incendiul de la prăbușirea pe acoperiș. Clădirea a fost evacuată în urma prăbușirii, iar o bucăți din elicopter se aflau împrăștiate pe terenul din fața hotelului.

(foto: The Sun)

Hotelul se află pe malul mării din oraș și este o filială a gigantului american Hilton. Toate cele 400 de persoane aflate în hotel au fost evacuate, orice combustibil aflat în jur având „potențialul de a exploda”.

Autoritățile confirmă că pilotul a murit

Din informațiile autorităților, pilotul era singura persoană aflată la bord în acel moment, poliția din Queensland confirmând decesul. Se pare că doi oaspeți în vârstă ai hotelului au fost, de asemenea, răniți în accident și transportați la spital, a raportat presa locală.

Martorii au descris un elicopter roșu care s-a îndepărtat de hotel și apoi a zburat înapoi direct în clădire. O bucată din elicopter se afla pe bordura din fața clădirii, în timp ce locuitorii se adunau lângă el în timpul evacuării.

O persoană care trecea pe stradă imediat după accident a descris scena ca fiind o nebunie. Videoclipurile au arătat focul roșu luminând partea de sus a clădirii în întunericul nopții.

Un mic incendiu a putut fi văzut, de asemenea, la nivelul solului hotelului, sub locul unde a aterizat elicopterul. Poliția din Queensland a declarat că accidentul de elicopter i-a determinat să instituie o zonă de excludere pentru a ține publicul departe de accidentul aviatic.

Câte elicoptere s-au prăbusit în ultimii doi ani

Din păcate, genul acesta de accidente s-au înmușțit în ultimii doi ani, cel puțin, iar datele statistice vin ca o dovadă în plus a acestor situații.

Conform unei statistici a anului trecut, deși rata a fost mai mică în comparație cu 2022, totuși au fost 7 accidente mortale, 29 de accidente non-fataleși 3 incidente grave.

În același context, specialiștii din domeniul aviației spun că a existat o o îmbunătățire din nou în comparație cu ultimii 10 ani, rata accidentelor fiind totuși mult mai mică, și mai ales a celor mortale.