Un elev și-a pus o cagulă pe față și a intrat în sălile de clasă cu un pistol de jucărie. „Teroristul” este acum anchetat de polițiști

Un elev și-a pus o cagulă pe față și a intrat în sălile de clasă cu un pistol de jucărie. „Teroristul” este acum anchetat de polițiști
Gluma nesărată a unui adolescent l-ar putea duce după gratii

O glumă nesărată l-a adus pe un tânăr din Botoșani în atenția autorităților, după ce a intrat „înarmat” cu un pistol de jucărie în două săli de clasă și i-a amenințat pe elevi. Mai mult de atât, adolescentul de 16 ani și-a pus pe față o bucată de pânză, pentru a imita o cagulă.

Terorist cu pistol de jucărie

Incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile, iar acum a ajuns în atenția polițiștilor botoșăneni. Fiind de aceeași vârstă cu ceilalți elevi, i-a fost ușor să intre în liceu, apoi în două săli de clasă, în timpul orelor. Dacă adolescentului i s-a părut amuzantă gluma pe care a făcut-o, părinții nu au gustat deloc gluma.

„A intrat nestingherit în liceu, pe intrarea elevilor. Paznicul chiar dacă l-ar fi văzut, nu putea să ştie dacă e sau nu elev la acel liceu. Apoi şi-a pus acea cagulă pe faţă şi a intrat în două clase, îndreptând pistolul spre elevi şi profesori, fără a spune ceva şi a fugit. Poate pentru el a fost o glumă, dar una de prost gust. Poate şi dacă erau unforme, sau un alt mod de apartenţă ca imagine la liceu, ar fi fost mai uşor recunoscut de paznic”, a spus unul dintre părinţi.

Adolescentul a fost reținut de polițiști

După ce a fugit din liceu, oamenii legii au fost anunțați imediat și l-au identificat în scurt timp. În urma verificărilor, aceștia au aflat că este elev la un liceu din apropiere și avea mai mulți prieteni la liceul în care a intrat, dorind să facă doar o glumă. Acum este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de violare a sediului profesional, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Botoșani, Delia Nenișcu.

Minorul face parte dintr-un centru e tip familial al Protecției Copilului. Instituția a fost informată cu privire la incident. Urmează să se dispună măsuri și la nivelul centrului din care provine acesta. Urmează să fie luate măsuri și la nivelul centrului din care provine acesta. Adolescentul se află în evidențe și cu o serie de afecțiuni psihice minore, potrivit unor surse din cadrul DGASPC.

Acesta a fost evaluat, iar autoritățile au ajuns la concluzia că nu reprezintă un risc pentru cei din jur. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă între 3 și 2 ani pentru fapta sa sau amendă, potrivit codului penal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI