Un elev din Baia Mare aproape a dat foc liceului pentru a ajunge viral pe TikTok. Tânărul a aprins un brad în curtea școlii

Un elev din Baia Mare aproape a dat foc liceului pentru a ajunge viral pe TikTok. Tânărul a aprins un brad în curtea școlii
Incendiu în curtea unui liceu din Baia Mare Sursă foto: Observator.ro

Un elev de la Colegiul Tehnic George Barițiu din Baia Mare a fost aproape să dea foc întregului liceu. Pentru a devenit viral pe rețelele de socializare, tânărul a crezut că ar fi amuzant să dea foc unui brad în curtea școlii.

Incendiul a fost stins de un profesor

„Planul” a decurs așa cum a dorit și chiar mai mult de atât, a fost la un pas să incendieze tot liceul. Flăcările s-au extins cu repeziciune și au ajuns să se înalțe câțiva metri în aer. Din fericire, un profesor a intervenit rapid și a reușit să stângă flăcările cu un furtun cu apă înainte de a veni pompierii la fața locului.

„În timpul pauzei de la ora 10.00, un elev de clasa a IX-a, care declară că accidental a aprins acel arbore, a provocat un incendiu care a fost lichidat prin intervenţia promptă a persoanalului care a fost format în acest snes. Chiar luna aceasta a fost un instructaj cu privire la măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor. Incendiul a fost lichidat în cel mai scurt timp”, spune Simona Popescu, director al Colegiului Tehnic George Bariţiu din Baia Mare.

Elevul a fost amendat cu 500 de lei

Elevii din curtea liceului și de la geamuri au filmat întreaga scenă, care a ajuns virală pe rețelele de socializare, așa cum și-a dorit elevul care a declanșat incendiu. „Ne-am aprins” sau „Barițiu life” au fost doar câteva din descrierile pe care elevii le-au atașat alături de clipul video cu bradul în flăcări.

Din fericire, clădirea nu a fost afectată de flăcările puternice, astfel încât nu a fost nevoie de intervenția pompierilor. Potrivit directoarei, elevul a putut fi sancționat doar cu scăderea notei la purtare.

„Elevul în vârstă de 16 ani a fost amendat cu suma de 500 de lei, pentru că a fumat în incinta unității de învățământ. Practic, incendiul a pornit de la o țigară, pe care băiatul a aruncat-o în curte. El era împreună cu alți doi colegi care, la rândul lor, au fost și ei amendați. Colegiul urmează să constituie o întâlnire de consiliu, pentru a lua măsuri disciplinare împotriva elevului. Cel mai probabil, acesta va risca scăderea mediei la purtate”, a transmis reporterul Observator Simona Vasiac.

Pe de cealaltă parte, directoarea școlii a mai precizat că a anunțat autoritățile printr-un apel la numărul unic de urgențe 112. Având în vedere acest lucru, elevul a fost sancționat și contravențional de oamenii legii. De asemenea, a fost anunțat și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș în legătură cu evenimentul, iar părinții elevului au fost chemați la școală.