Cum a mulțumit o familie de 12 ucraineni pentru ajutorul primit de la un român. Gestul a devenit viral

Cum a mulțumit o familie de 12 ucraineni pentru ajutorul primit de la un român. Gestul a devenit viral
Gestul impresionant făcut de o familie de ucraineni după ce au fost găzduiți de un român

Un român a ajutat o familie numeroasă de ucraineni și le-a oferit adăpost timp de câteva zile. Nu a vrut nimic în schimb, însă gestul său a fost răsplătit. Refugiații i-au mulțumit pentru ospitalitate într-un mod inedit, care a devenit viral.

Gestul impresionant pe care o familie de ucraineni l-a făcut pentru un român

Situația în Ucraina devine mai gravă pe zi ce trece, iar mii ce cetățeni își părăsesc casele pentru a scăpa de război. Mulți dintre ei vin fără un plan pus la punct, având în vedere că nimeni nu se aștepta la o invazie. Refugiații care trec granițele nu au unde locui timp de câteva zile până când vor decide ce vor să facă în continuare.

Din fericire, poporul român s-a organizat, iar foarte mulți voluntari i-au așteptat pe ucraineni la granițe. Unii dintre ei au venit să ajute cu alimente, transport, iar alții au făcut mai mult de atât. Este cazul și unui român, care a găzduit o familie de 12 ucraineni timp de câteva zile. Oamenii au fugit din calea războiului fără niciun plan.

„Tocmai a plecat de la noi o familie mare de 12 persoane. Se îndreaptă spre Polonia, respectiv Finlanda. Mai au mult de mers, săracii. Mulți copii mici.
E extrem de real tot ce se întâmplă. Sentimentele sunt foarte intense. Deși comunicarea e destul de greoaie, totul e din priviri-ochii transmit tot. Au fost extrem de simțiți și recunoscători pentru găzduire”, a spus românul pe rețelele de socializare.

Mesajul transmis de familia de ucraineni

Chiar dacă s-a comunicat greu, din cauza limbii, cei 12 refugiați nu au plecat din casa bărbatului fără a-i mulțumi că i-a găzduit. Aceștia au încercat să-și arate aprecierea printr-un mod inedit, așa că au lăsat, pe o bancnotă, un mesaj pentru român.

„Ne-au lăsat un mesaj pe o bancnotă ucraineană-din inimioară bănuim că e de bine. Ne poate traduce cineva mesajul?”, a scris românul pe un grup destinat celor care ajută refugiații ucraineni.

În urma mesajului postat pe rețelele de socializare, au apărut la câteva minute și reacțiile internauților. Cei care cunosc limba i-au tradus românului mesajul pe care refugiații l-au transmis. Pe bancnotă, alături de o inimioară desenată cu o cariocă, ucrainenii au scris „Din partea familiei Urekin. Mulțumim!”

Urmăriți Playtech.ro și pe