Un elev a devenit celebru după ce a reușit să scape de tema pentru weekend. Ce mesaj i-a scris învățătoarei: „M-a blocat”

Un elev a devenit celebru după ce a reușit să scape de tema pentru weekend. Ce mesaj i-a scris învățătoarei: „M-a blocat”
Un elev a devenit celebru după ce a reușit să scape de tema pentru weekend. Ce mesaj i-a scris învățătoarei

O situație inedită a surprins un cadru didactic, astfel încât a ținut să-l facă public. Un elev de clasa a IV-a și-a dorit așa de tare să petreacă un weekend fără teme, încât și-a făcut curaj să-i scrie învățătoarei sale un mesaj. Potrivit reacției dascălului, motivația copilului a fost atât de sinceră, încât nu a putut să nu-i aprobe.

Cum a scăpat de teme pentru weekend o clasă întreagă

Pentru că se apropia weekend-ul, un elev, care nu a ieșit încă din spiritul vacanței, și-a făcut curaj și i-a compus învățătoarei sale un mesaj sincer în care o roagă să nu le dea teme lui și colegilor săi pentru sfârșitul de săptămână, oferindu-i argumentul pe care el în considera cel mai puternic.

La citirea acestei doleanțe, cadrul didactic nu a putut rămâne indiferentă, aprobându-i băiețelului de 10 ani „cererea”: „Se aprobă! Motivarea este foarte tare!”.

Aceasta a publicat pe pagina sa de Facebook scrisoarea și a explicat momentul, susținând că argumentul a blocat-o, iar pentru acest weekend, elevii au scăpat de teme, încurajând dreptul la exprimare liberă al celor mici.

În scurt timp, cererea lui Ștefan Găman a devenit virală, mii de internauți apreciind și distribuind poza cu textul elevului. Sute de comentarii admirative au apărut pe pagina învățătoarei, fiind felicitată pentru atitudinea sa curajoasă și totodată, de susținere și empatie față de elevi.

Cum a explicat Ștefan că nu vrea teme pentru weekend

Revenind la mesajul lui Ștefan, acesta i-a explicat doameni învățătoare că nu vrea teme pentru școală, deoarece acest lucru îl face să fie mai fericit.

„Doamna Învățătoare,
Subsemnatul, Ștefan Găman, vă rog în calitate de elev al dumneavoastră, să nu ne dați vinerea teme.
P.S Acest lucru este benefic pentru fericirea copilului”, a fost mesajul scris de elev.

Potrivit sutelor de mesaje care au curs pe pagina dascălului Dana Tufanu, părinții par să fie fericiți și deschiși față de un astfel de comportament empatic din partea dascălilor, lucru care ar putea să le dea de gândit și celorlalți profesori mai stricți.

Părinții și bunicii au primit cu brațele deschise acest moment savuros, arătându-și încântarea prin intermediul mesajelor online:

„Felicitari pentru decizie și aprecierea exprimării de opinie! A fost prea fascinant motivul!”, “Ce să faceți? Să vă respectați cuvântul, nu doar pentru „acum”! Lesne de înțeles de ce”, “Super! În ce oras predați? Îmi doresc un profesor ca dvs.”,

”Când noi eram copii eram liberi. Oferiți-le libertatea de a fi ei, copii, în weekend. Și asa, dragii de ei, zici ca ar fi înrolati într-un job prin stilul educativ actual.

Le mai lipsește cartea de muncă și contribuția la pensii. Schimbați paradigma, oferiți un exemplu diferit. Lumea are nevoie de acest lucru. Chiar dacă schimbarea, pentru unii, e revoltătoare și înfricoșătoare. Gânduri bune”, au fost doar câteva dintre comentariile care au exprimat ce părere au părinții despre învățământul românesc.