07 mai 2021 | 12:37

Un deputat român, acțiuni de sute de mii de euro la cele mai tari companii din lume. Cum a reușit să-și ascundă averea

Știri Locale
Un deputat român, acțiuni de sute de mii de euro la cele mai tari companii din lume. Cum a reușit să-și ascundă averea
Acțiuni de sute de mii de euro pentru un deputat român

Un deputat din Iași a ajuns să aibă o avere de invidiat, aflându-se doar la primul mandat în Parlamentul României. Monica Berescu, deputatul USR-PLUS a ajuns să dețină sute de mii de euro folosind o schemă foarte simplă.

Sute de mii de euro în acțiuni

Deputatul deține zeci de acțiuni la mai multe firme cunoscute din lume, fiind un jucător împătimit la bursă. Suma pe care aceasta a investit-o la bursă este de aproximativ 700.000 de euro. În conturile ei au ajuns zeci de mii de euro, lei sau alte monede de circulație internațională.

Monica Berescu a devenit unul dintre deputații USR-PLUS în noul mandat legislativ din Casa Poporului, după alegerile parlamentare de la finalul anului trecut. Ea este președintele filialei ieșene PLUS Iași, fiind a doua pe lista de candidaturi a alianței.

Monica Berescu lucrează în domeniul IT. A ajuns să strângă o sumă impresionantă de bani de pe urma tranzacțiilor la bursă. Sumele deținute ajung la ordinul zecilor de mii de euro, având acțiuni la companii cunoscute pe plan mondial. Atunci când și-a început mandatul, nu a actualizat declarația de avere.

Debutatul USR-PLUS are acțiuni la 46 de companii din străinătate și din țară. Valoarea totală a acestor acțiuni este de 3,3 milioane de lei. Printre acestea, se numără acțiuni cele de la firme precum Coca Cola, Disney, Mastercard, Tesla, Antibiotice SA, SIF Transilvania, Transelectrica și multe altele.

Sute de mii de euro și în conturile proprii

În decursul anului precedent, Monica Berescu a avut un venit de 38 de mii de lei de la firma IT la care lucrează, fiind manager proiect informatic. Aceasta face parte din conducerea alianței USR-PLUS Iași.

Mai mult de atât, deputatul deține un teren intravilan de 460 de metri pătrați în comuna Rediu. Acesta a fost dobândit în anul 2012 și îl împarte cu soțul său. Cei doi mai au o casă în aceeași comună, ridicată în 2016, de 151 de metri pătrați. De asemenea, mai dețin și un apartament în municipiul Iași, din 2013, de 57 de metri pătrați.

La toate acestea se mai adaugă și 14 conturi la diferite instituții bancare. Conform declarației de avere, deputatul are un cont în valoare de 397 de mii de euro, unul de 1.000 de lei și altul în valoare de 36 de mii de dolari. Practic, Monica Berescu are o avere de peste 1 milion de euro în acest moment.

Conform declarației depusă la secretariatul Camerei Deputaților, Monica Berescu nu are datorii. Potrivit BZI, puteți vedea declarația de avere a deputatului USR-PLUS Monica Berescu AICI.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro