Un cunoscut criminal în serie, scăpat de la moarte de Nicolae Ceauşescu, acuzat din nou de crimă

Un cunoscut criminal în serie, scăpat de la moarte de Nicolae Ceauşescu, acuzat din nou de crimă
Un cunoscut criminal în serie, acuzat, din nou, de crimă

Bărbatul a fost condamnat la moarte prin împușcare pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Înainte de 1989, Constantin Moraru a ucis 4 oameni. Acum este suspectat că a omorât o vecină.

Acuzat de crimă

Tragedia a avut loc în luna martie, în localitatea Burila Mare. O femeie în vârstă de 76 de ani a fost găsită decedata în propria locuință. Autoritățile au ajuns la concluzia că a fost strangulată. Polițiștii l-au suspectat încă de la început pe vecinul acesteia.

„Îmi pun mie în cârcă omorurile. Eu nu am omorât pe nimeni. Fac exact cum au făcut înainte de 1989, când m-au condamnat la moarte. Miliţia şi procuratura m-a obligat în urma bătăilor să le iau tot eu să zic că eu i-am omorât pe oamenii ăia, dar nu a fost aşa”, le-a spus Constantin Moraru.

Cercetările în cazul bătrânei ucise continuă. Polițiștii au reușit să strângă mai multe dovezi. După ce au primit rezultatul probelor ADN de la Institutul de Medicină Legală din București, au fost siguri că vinovatul este Constantin Moraru. Pe 10 mai 2021, bărbatul a fost reținut pentru omor.

Toate victimele ucise prin strangulare

 Prima victimă a bărbatului a fost o pensionară de 75 de ani ce locuia singură în Drobeta Turnu Severin. Bătrâna a fost găsită cu un șanț de strangulare la nivelul gâtului, de la o sfoară, și mai multe lovituri la cap.

Cea de-a doua victimă a acestuia a fost tot un pensionar de 60 de ani. Bătrânul, la fel ca și prima victimă, locuia singur. Polițiștii au găsit urme de strangulare și avea două coaste rupte. De asemenea, mai multe lucruri din casă au fost furate.

Poate cazul care a făcut cea mai mare vâlvă la vremea aceea a fost cea a unui medic și a soției acestuia. Medicul ieșise la pensie și avea 88 de ani, iar soția 75 de ani. Mai mult de atât, medicul era paralizat la pat.

„Moraru îi cunoştea foarte bine pe bătrâni, îi vizita periodic, iar în ziua cu pricina le adusese de la el de la ţară fructe şi brânză de oaie. Scopul omorului a fost tot jaful, deoarece acesta aflase că aceştia au bani mulţi în casă. Pe bătrână a doborât-o lovind-o pe la spate cu o ţeavă din aluminiu de la un aspirator, după care a ştrangulat-o cu o sfoară. Imediat a intrat într-o cameră unde stătea bătrânul bolnav şi după ce l-a lovit peste faţă cu aceeaşi ţeavă de aluminiu l-a ştrangulat cu un cordon. Tot ce a furat din casă a încărcat în 3 saci şi i-a dus la locuinţa sa din Burila Mare”, se arată în rechizitoriul procurorilor de la vremea respectivă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI