Un copil de 9 ani a dat aparatul etilotest peste cap. Tânărul a fost transportat la spital în comă alcoolică

Un copil de 9 ani a dat aparatul etilotest peste cap. Tânărul a fost transportat la spital în comă alcoolică
Copil de nouă ani, în comă alcoolică Foto ilustrativă: suceavanews.ro

Momente îngrozitoare în Botoșani, acolo unde rudele unui copil de nouă ani au apelat numărul de urgență 112 pentru a solicita ajutor în salvarea acestuia. Potrivit primelor informații, copilul a fost găsit în stare de inconștiență lângă fântână, moment în care familia s-a îngrozit de ce ar putea urma.

Ce au găsit echipajele medicale la fața locului

Deși au fost solicitați pentru a interveni în cazul unui băiat căzut în fântână, salvatorii au găsit un copil, în vârstă de nouă ani, căzut lângă o fântână, dar fără niciun semn că ar fi avut contact cu apa, hainele fiind complet uscate. Pacientul a fost transportat la spital în stare de comă, iar ulterior, familia și medicii au descoperit ce se întâmplase cu băiatul. Ulterior, adolescentul a început să dea semne de trezire, iar medicii au monitorizat cazul pentru a afla ce s-a întâmplat, de fapt.

„Pacientul, în vârstă de nouă ani, a fost preluat în stare comatoasă şi transportat la Urgenţe Pediatrie. Prezenta o comă de etiologie neprecizată, agitaţie psihomotorie. A fost stabilizat ulterior, iar la spital a început să îşi revină”, a spus medicul Eduard Gurău, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Când au decoperit ce s-a întâmplat cu tânărul, medicii au recomandat un test complet de analize, cât și un control psihiatric. Deși era evident că acesta consumase băuturi alcoolice în cantități mari, copilul a negat cu vehemență fapta sa, motiv de îngrijorare pentru medici și părinți. În cele din urmă, minorul a fost dus la psihiatrie, acolo unde a fost și testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.47 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost tratat și externat

După stabilizarea stării de sănătate, copilul a fost pansat la rănile apărute în urma căderii sale din picioare, iar ulterior a fost externat cu diagnosticul de comă alcoolică.

Medicii trag un semnal de alarmă privind situațiile similare cu care se confruntă, victimele alcoolului făcând parte din familii dezorganizate.

„În ultima perioadă a crescut numărul adolescenţilor cu consum de alcool, combinat cu consum de substanţe psihoactive. Din păcate, frecvenţa cu care sunt internaţi a crescut.

Lipseşte suportul familial, provin din familii dezechilibrate, disfuncţionale, cu absenţa supravegherii şi autorităţii parentale, şi aceşti adolescenţi, ei vulnerabili fiind, vor găsi soluţia la problemele şi dificultăţile cu care se confruntă prin consum de alcool combinat cu consum de droguri”, a afirmat medicul Laura Jijie, potrivit Monitorul de Botoșani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI