Un camion încărcat cu butelii de propan, implicat într-un accident grav pe Autostrada A1! Circulația este blocată pe ambele sensuri

Un camion încărcat cu butelii de propan, implicat într-un accident grav pe Autostrada A1! Circulația este blocată pe ambele sensuri

Un accident rutier grav s-a produs în urmă cu puțin timp pe Autostrada A1, la kilometru 538+500, pe sensul de mers spre Nădlac. Accidentul a fost provocat de un camion încărcat cu aproximativ 140 de tuburi de propan.

Cum s-a produs accidentul

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, traficul a fost restricționat pe ambele sensuri, pe Autostrada A1 Deva-Nădlac, după ce în apropierea muncipiului Arad un camion încărcat cu butelii de propan a intrat în coliziune cu un parapet. În urma impactului puternic, șoferul autoturismului a fost grav rănit și în ciuda tuturor intervențiilor realizate de cadrele medicale pentru a-l salva, acesta a decedat.

Drumul a fost blocat pe ambele sensuri pentru a permite intervenția autorităților să curețe drumul, astfel fiind evitat orice pericol la care puteau fi expuși ceilalți participanți la trafic. La fața locului au intervenit imediat mai multe echipaje ale pompierilor, ambulanțe și poliție.

Propanul, cu formula chimică C3H8 este un gaz lichefiat, incolor, care are un miros de gaz natural și este foarte inflamabil.
Potrivit said.com, propanol este folosit ca o componentă în amestecurile de gaze de calibrare pentru aplicaţiile de mediu, de igienă industrială şi petrochimice, ca propulsor, solvent şi extractant,dar și precum combustibil în analizoarele cu emisie atomică.

Vezi imagini video de la fața locului:

 

 

Un camion cu bitum fierbinte s-a răsturnat peste un autoturism

Zilele trecute, în Arad, a avut loc un alt accident grav, în care un camion cu bitum fierbinte s-a răsturnat peste un autoturism. Situația a fost cu atât mai gravă, având în vedere că în autoturism se afla un bărbat în vârstă de 70 de ani care a rămas încarcerat printre fiarele mașinii.

Potrivit autorităților, pompierii și mai multe echipaje de urgență au sosit la locul accidentului. Prima intervenție a fost cea de scoatere a șoferului dintre fiarele mașinii, iar în paralele s-a intervenit pentru răcirea bitumului fierbinte scurs și pe șosea.

Din fericire, a fosr reușită cu succes salvarea persoanei de 70 de ani, însă aceasta a suferit arsuri produse de bitumul scurs pe mașină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI