Un câine pentru sufletul tău: cea mai neobișnuită practică din industria hotelieră îți face viața frumoasă

În cazul în care obișnuiești să călătorești prin lume și nu o faci pentru distracție sau împreună cu cineva drag, singurătatea poate deveni copleșitoare. Soluția la problemă s-ar putea afla în animale de companie.

La nivel global, numărul câinilor fără stăpân este incomensurabil. Mai grav decât atât este faptul cei mai mulți dintre ei își pierd viața înainte să găsească pe cineva care să-i îngrijească. Din fericire, cineva s-a gândit la o soluție salvatoare măcar pentru unul dintre micuții patrupezi.

Un hotel din Mississippi, Statele Unite ale Americii, oferă clienților o experiență complet inedită atunci când vine vorba de cazare. La recepție, cine se cazează la Home 2 Suites Biloxi North/D`Iberville poate participa în programul umanitar Fostering Hope (încurajând speranța.)

În holul hotelului, când cineva se cazează, poate găsi câini abandonați, din diverse adăposturi din regiune. Aceștia sunt contorizați prin intermediul Societății Umane din Mississippi, iar oaspeții, fără să-i streseze nimeni, au posibilitatea să ia în cameră unul dintre câini, pe perioada șederii. Când vacanța se termină, pot lăsa animalul la recepție, dar foarte mulți decid să-l adopte și să plece acasă cu el.

Este însă important de reținut că acest efort umanitar de a găsi stăpâni pentru câinii abandonați este unul cu un impact infim, raportat la amploarea problemei. Aproximativ 8000 de câini, în fiecare an, intră în adăposturile din regiune. Dacă va funcționa bine pe termen lung însă, directorul hotelului este optimist că noul program va fi adoptat și în alte părți.

”Musafirilor le lipsea ceva, puteam să o văd. Le era dor de casă și le lipseau animalele de companie. M-am gândit, ”de ce nu-i putem pune împreună””, a explicat Teresa Johnston, directorul de vânzări al hotelului. ”Suntem o proprietate Hilton cu accent pe șederi pe termen lung. […] Am văzut că oaspeții noștrii se simțeau singuri și am vrut să completez un vid pentru ei și, în același timp, să ajută comunitatea.”, a adăugat inițiatoarea proiectului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI