Copilă de 6 ani, bătută de directoarea școlii chiar în fața mamei. Imaginile sunt șocante VIDEO

Copilă de 6 ani, bătută de directoarea școlii chiar în fața mamei. Imaginile sunt șocante VIDEO
Un studiu din 2015 evidențiază diferențele în pedepsele corporale în funcție de vârsta copilului.

Studiile globale arată violența pe scară largă împotriva copiilor în școli sunt sub forme diferite. Studiile făcute au fost asupra prevalenței, inclusiv a diferitelor forme de violență, și a impactului violenței asupra copiilor. Pedepsele corporale în școli sunt în mare parte nedocumentate în țările cu venituri mari. Unele țări au introdus interdicții explicite asupra pedepselor corporale în școli. Cu toate acestea, pedeapsa corporală a fost expusă ca fiind persistentă și instituțională în țările cu venituri mici și medii.

Violența și pedepsele corporale asupra copiilor în școli

Un studiu din 2015 evidențiază diferențele în pedepsele corporale în funcție de vârsta copilului. În studiu a fost incluse mai multe țări cu situații sociale aproape de sărăcie. A fost măsurată probabilitatea ca un copil între 8 și 15 ani să se confrunte cu pedeapsa corporală. Cifrele au fost cele mai mari în India, la copii cu vârsta de 8 ani, urmată de Etiopia, Peru și Vietnam.

Același tipar a fost găsit la copiii cu vârsta de 15 ani din aceleași țări. Acest lucru evidențiază faptul că recurgerea la violența împotriva copiilor mici tinde să persiste în mare parte și să rămână o preocupare și pentru copiii mai mari.

Pedepsele corporale asupra minorilor în școlile din America

Orice conduită necorespunzătoare a adulților sau abuz în școli este o temă îngrijorare pentru elevi, părinți, educatori. În același timp Departamentul Educației din America a încercat să ia măsuri dure în asemenea cazuri. Au existat, și în America, de-a lungul timpului rapoarte asupra abuzului asupra copiilor.

Marea majoritate sunt pedepsite conform secțiunii 5414 din Legea privind educația elementară și secundară din 1965. Doar în 1992 au fost cel puțin 162 de cazuri de abuz asupra copiilor cu și fără dizabilități în Canada. Ulterior autoritățile au înăsprit pedepsele împotriva celor care comit astfel abuzuri în școli.

Caz cutremurător într-o școală elementară din Florida

Dacă plecăm de la aceste date, te-ai aștepta ca într-o țară ca America, astfel de situații să nu se mai întâmple. Asta dacă luăm în calcul și politicile sociale ale autorităților când vine vorba de pedepsele corporale împotriva minorilor. Din păcate realitatea ne demonstrează cu totul altă situația. Un astfel de caz a avut loc la o școală din statul Florida.

Un director de școală din Florida se confruntă cu acuzații grave și riscă închisoarea. Femeia a fost filmată lovind cu o paletă o fetiță de șase ani, în timp ce mama ei confuză privea. Melissa Carter, șefa școlii elementare centrale din Clewiston, este anchetată de poliție în legătură cu violența asupra minorei, spun cei de la DailyMail.

Mama copilului de șase ani a relatat că a fost chemată la școala fiicei sale, de urgență. Conform acesteia, oficialii s-au plâns că micuța ar fi cauzat pagube computerului școlii. Mama susține că a fost confuză de acuzațiile aduse fiicei sale, ținând cont că micuța nu știa să lucreze la un calculator. Când a ajuns la școală pe 13 aprilie femeia a fost obligată să plătească și o amendă de 50 de dolari.

Ea susține că a fost dusă la biroul directorului unde o aștepta fiica ei. Carter a scos apoi o paletă de lemn și a lovit-o pe fată pe spate. Videoclipul a fost înregistrat de mamă, iar fetița era auzită plângând în timpul atacului.

”Ura cu care a lovit-o pe fiica mea nu am înțeles-o”

Mama fetiței a mai susținut că s-ar fi temut să nu aibă probleme. Femeia făcea referire la statutul de imigrant și de posibilele probleme pe care le-ar putea avea. În schimb, a oferit-o pe fetiță ca un „sacrificiu” și a filmat toată scena bătăii pentru a arăta ce se întâmplă la școală, cu adevărat.

”Mi-am sacrificat fiica, astfel încât toți părinții să poată realiza ce se întâmplă în această școală. Ura cu care a lovit-o pe fiica mea nu am înțeles-o.

Vreau să spun că a fost o ură pe care nu o înțeleg. Nu am lovit-o niciodată pe fiica mea așa cum a lovit-o ea.”, declara femeia unui post de televizune american.

Reamintim că Florida este unul dintre cele 19 state care încă permite pedepsele corporale în școli. Dar practica este interzisă în districtul școlar al districtului Hendry care include Școala Elementară Centrală din Clewiston.

Bret Provinsky, avocatul mamei, a declarat că Procuratura de Stat revizuiește cazul pentru a vedea dacă urmăresc acuzații penale împotriva lui Carter și Cecilia Self, funcționara școlii, care au fost văzute pe camera în film. Self, funcționara, fusese desemnată să traducă pentru mamă, dar mama a spus că respectiva nu a reușit să facă acest lucru.

Pedepsele corporale sunt legale în 19 state din SUA, dar anumite districte școlare din aceste state au interzis pedeapsa. În 2011, New Mexico a devenit cel mai recent stat care a scos în afara legii această practică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI