Un bătrân de 84 de ani s-a rătăcit în pădure, după ce a plecat după lemne. Cum a fost găsit în cele din urmă

Un bătrân de 84 de ani s-a rătăcit în pădure, după ce a plecat după lemne. Cum a fost găsit în cele din urmă
Un bătrân dat dispărut s-a întors acasă singur după 24 de ore

Zeci de polițiști, jandarmi și pădurari au pornit în căutarea unui bătrân de 84 de ani, care s-a rătăcit în pădure. A plecat să caute lemne, însă când a văzut că nu se mai întoarce, soția lui a alertat poliția.

Bătrânul și-a făcut apariția singur

Bărbatul a plecat de acasă sâmbătă, iar în aceea noaptea nu a mai venit acasă. Cu toate acestea, familia lui i-a anunțat dispariția abia a doua zi, duminică. Autoritățile au pornit imediat în căutarea bărbatului, alături de câțiva voluntari. Ultima care l-a văzut pe bătrân înainte să dispară a fost nora lui, în cursul zilei de sâmbătă. În timp ce zeci de oameni îl căutau, bărbatul și-a făcut singur apariția, la 24 de ore după ce fusese dispărut.

„Când a înserat n-a mai știut încotro s-o ia. Fie că a luat-o pe vreun drum și nu a mai știut să meargă. Eu m-am dus după el, la 20.30 am plecat, m-am dus până acolo, lângă lemnul ăla, nu era nimic”, a spus Gheorghița Bordei, soția bătrânului.

Bătrânul mai dispărut de acasă odată, în urmă cu câteva luni. Atunci a plecat de nicăieri și nu s-a mai întors. A fost găsit într-un final, fiind rănit la ochi și zgâriat în mai multe zone ale corpului. Bărbatul a fost evaluat de medici, iar, din fericire, este în stare bună, chiar dacă a petrecut noaptea la temperaturi de zero grade.

Copil de 9 ani dat dispărut, găsit într-o scară de bloc

Un copil de doar 9 ani a fost dat dispărut de către familia sa în urmă cu câteva zile. Acesta a plecat la școală, însă nu s-a mai întors acasă. Speriată, mama copilului a sunat la 112, iar oamenii legii au distribuit o poză cu cel mic pe rețelele de socializare, cerând ajutorul cetățenilor.

Din fericire, băiatul a fost găsit o zi mai târziu, într-o scară de bloc. Polițiștii din Botoșani au transmis că un locatar l-a recunoscut din fotografia trimisă de autorități. Băiatul a fost internat într-un centru de primire a copilului. Oamenii legii au stabilit că cel mic nu a fost victima unei infracțiuni, ci doar s-a rătăcit.

„Minorul a fost identificat în această dimineaţă, în municipiul Botoşani. Acesta este în afara oricărui pericol şi nu a fost victima vreunei infracţiuni în perioada în care a lipsit de la domiciliu. A fost internat într-un Centru de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă şi urmează să stabilim împrejurările care au condus la părăsirea domiciliului de către acesta”, a anunţat IPJ Botoşani.