Un bărbat din Vrancea a agresat un bătrân de 80 de ani, apoi a sunat la 112 spunând că acesta a căzut și s-a lovit la cap

Un bărbat din Vrancea a agresat un bătrân de 80 de ani, apoi a sunat la 112 spunând că acesta a căzut și s-a lovit la cap
Bătrân de 80 de ani, agresat de un tânăr

Oamenii legii au reținut un bărbat din localitatea Dumitrești, județul Vrancea, după ce a agresat un bătrân în vârstă de 80 de ani, din aceeași localitate. Bărbatul este acum cercetat pentru tentativă de omor.

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, cel care a sunat la 112 pentru a cere ajutor a fost chiar agresorul. Acesta le-a spus autoritățile că, de fapt, bătrânul a căzut și s-a lovit la cap. Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că victima prezenta leziuni în zona capului care păreau a fi provocate de un obiect ascuțit.

„Sâmbătă, ora 16,14, dispeceratul IPJ Vrancea a fost sesizat prin 112 de către un bărbat, din comuna Dumitreşti, cu privire la faptul că un alt bărbat, în vârstă de 80 de ani, din aceeaşi localitate, a suferit vătămări corporale la nivelul capului în urma unei căzături de la acelaşi nivel. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat faptul că victima prezenta mai multe leziuni în zona capului, provocate de un obiect tăietor. Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că victima ar fi fost agresată de către apelant”, au precizat reprezentanţii IPJ Vrancea.

Bătrânul a fost preluat de o ambulanță și dus la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani pentru îngrijiri medicale de specialitate. De asemenea, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și este bănuit de comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Bătrân de 72 de ani, bătut pentru un loc de parcare

Scenele de violență au avut loc în Alba Iulia, acolo unde un bătrân de 72 de ani a fost agresat de un tânăr pentru un loc de parcare. Incidentul a avut loc pe 6 martie 2022, în jurul orei 22:00. Agresorul,  mult mai tânăr, în vârstă de 32 de ani, a sărit la bătaie în urma unui conflict spontan. Bărbatul a fost reținut de către polițiști pentru 24 de ore.

„Luni, 7 martie 2022, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat de 32 de ani din comuna Cricău, care este cercetat pentru lovire sau alte violenţe”, potrivit IPJ Alba Iulia.

Victima a mers la spital pentru îngrijiri medicale. Conform concluziilor medico-legale, bătrânul va avea nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale pentru a se recupera.