Un bărbat din Vatra Dornei, condamnat deoarece a corupt sexual o fată de 14 ani, după care i-a furat bijuteriile din casă

Un bărbat din Vatra Dornei, condamnat deoarece a corupt sexual o fată de 14 ani, după care i-a furat bijuteriile din casă
Trimis în judecată pentru furt și act sexual cu un minor

Un tânăr a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu un minor și furt. Judecătorii dorneni l-au condamnat pe bărbat la 5 ani și 4 luni de închisoare. Sentința poate fi atacată cu apel.

Condamnat pentru corupere și furt

Bărbatul, Marian Gabriel, a fost judecat după un caz de corupere sexuală petrecut în urmă cu câțiva ani, mai exact, vara anului 2018. Pe atunci, polițiștii din Vatra Dornei au adunat informații cu privire la un furt de bijuterii dintr-o casă aflată într-un sat lângă municipiul stațiune. Până la urma, s-a dovedit a fi mai mult decât un simplu furt.

Pe parcursul investigațiilor, s-a dovedit că vinovatul a abordat pe o rețea de socializare o fată minoră, de 14 ani. Treptat, a făcut-o să se îndrăgostească de el, potrivit surselor. Bărbatul avea dublul vârste fetei. Acesta a început să o viziteze la domiciliu atunci când părinții acesteia nu erau acasă.

Cu toate că nu au existat probe care să susțină o agresiune sexuală, actul sexual cu un minor este considerată o infracțiune. Relația dintre cei doi s-a destrămat în momentul în care din casa fetei au dispărut mai multe bijuterii. Furtul a fost sesizat la poliție de către părinți. În cele din urmă, s-a stabilit cine l-a comis și exact în ce condiții.

Trimis în judecată pentru furt și act sexual cu un minor

Marian Gabriel a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei pentru comiterea infracțiunilor de act sexual cu un minor și furt. Pentru furt, judecătorii l-au condamnat la un an de închisoare. Pentru infracțiunea de act sexual cu un minor, a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

În cele din urmă, bărbatul a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare, decizie luată a finalul săptămânii trecute de Judecătoria Vatra Dornei. Pentru prejudiciul produs prin furt, inculpatul ar trebui să achite 5.000 de lei daune. De asemenea, este obligat să plătească și suma de 7.500 de euro fetei, daune morale.

Inculpatul are interdicție de a se apropia de minoră sau de familia acesteia, precum și de a se apropia fără motiv a mai puțin de 200 de metri de casa acestora. Interdicția este valabilă timp de 4 ani după executarea pedepsei, după ce aceasta va rămâne definitivă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI