Un bărbat din Iași, arestat pentru că a trimis un mesaj pe whatsapp. Ce s-a întâmplat este halucinant

Iacob Gheorghe, de la divorț la ordin de restricție

De cele mai multe ori ceea ce facem are și repercursiuni. De cele mai multe ori trebuie să ne asumăm ceea ce facem, fie în viața reală, fie pe internet. Un astfel de caz, cu repercursiuni, îl are ca personaj principal pe un bărbat din Vaslui, Iacob Gheorghe.

Iacob Gheorghe, de la divorț la ordin de restricție

Personaujul nostru, Iacob Gheorghe, în vârstă de 45 de ani, a locuit o bună bucată de vreme, alături de familie în Spania. Din varii motive, cum se mai întâmplă, lucrurile nu au mai mers cum trebuie între cei doi soți Ghoerghe, și au decis să se despartă. Se pare că au existat și ceva violențe conjugale. Așa că judecătorii din localitatea Carlet, din Spania, au emis pe numele personajului nostru. Numai că atunci când nu gândești există riscul să ai parte de repercursiuni majore.

Iresponsabilitatea te duce după gratii

Presa locală vasluiană povestește mai departe situația personajului nostru, Iacob Gheorghe, spunând că ar fi încălcat ordinul de restricție emis de judecătorii din Carlet, Spania. În ordinul emis de aceștia era stipulată interdeciția asupra orcărui fel de comunicare.

Era vorba chiar și cea de pe internet, fie pe Facebook, fie pe pe WhatsApp, sau alte sisteme de comunicare online. Iacob Gheorghe ar fi luat legătura cu fosta soție prin intermediul aplicației WhatsApp, fiind deja în România, mai spune ziaruldeiasi.ro.

Nu știm exact conținutul mesajului, cert este că fosta soție a făcut plângere la poliția spaniolă. Ceea ce nu știa personajul nostru, este că legea spaniolă te condamnă la un an de închisoare dacă încalci ordinul. Astfel că, mai spune publicația vasluiană, pe numele lui Iacob Gheorghe a fost emis mandat de arestare internațional.

 „La datele de 17.06.2020 şi 18.06.2020, numitul Iacob Gheorghe a încălcat interdicţia de comunicare ce i-a fost impusă. Respectiv a contactat victima pe WhatsApp (i-a transmis mesaje)”, au precizat anchetatorii spanioli în mandatul de arestare.

Conform legislației spaniole, încălcarea unui ordin de interdicție, se pedepsește cu un an de închisoare, astfel că Iacob Gheorghe a fost trimis în Spania pentru a ispăși pedeapsa acordată de judecătorii din Carlet. Publicația vasluiană spune că individul și-a dat acordul de a fi retrimis în statul iberic, conform mandatului emis de judecători.

Iată ce se întâmplă când nu cunoști legislația unui stat și când persoana nu este responsabilă. Nu ar fi primul caz de acest gen, dar important este să cunoaștem cât de cât legislația statului respectiv și să nu o încălcăm.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI