Mare atenție, în postul Crăciunului! Motivul pentru care un bărbat din Iași a ajuns în comă la spital

Mare atenție, în postul Crăciunului! Motivul pentru care un bărbat din Iași a ajuns în comă la spital
Mare atenție la produsele din pește în postul Crăciunului

Medicii avertizează populația să aibă mare grijă ce consumă în postul Crăciunului. O atenție deosebită trebuie acordată cărnii de pește și produselor din pește, care dacă nu sunt gătite cum trebuie pot fi fatale pentru cei care le consumă. Un bărbat din Iași a ajuns în comă la spital după ce a mâncat o conservă de pește.

Mare atenție la produsele din pește în postul Crăciunului

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Iași, a ajuns în comă la Spitalul de Boli Infecţioase Sf. Parascheva, după ce a consumat produse din pește și i s-a făcut rău. Bărbatul a mâncat o conservă de pește făcută în casă și care, potrivit specialiștilor, a fost depozitată în condiții improprii. Bărbatul se află acum în comă la Secţia de Terapie Intensivă a unității spitalicești.

„Avem un caz de botulism după consum de peşte dintr-o conservă. Este vorba despre un pacient din Iaşi, în vârstă de 62 de ani. Este un caz grav, pe Terapie Intensivă. În perioada postului, fiind şi dezlegări la peşte, trebuie să fim foarte atenţi la calitatea cărnii pe care o consumăm”, a declarat prof. univ. dr. Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Parascheva din Iaşi.

Specialiștii avertizează populația să aibă mare grijă atunci când consumă produse din pește, întrucât acestea pot provoca boli grave în cazul în care nu au fost depozitate în condiții bune. „Peştele marinat, insuficient preparat termic, poate transmite această boală. Uneori poate repezenta şi complicaţii ,ajungându-se la fenomene neurologice, chiar la insuficienţă respiratorie”, a precizat prof. univ. dr. Carmen Dorobăţ.

Botulismul este o boală rară, paralitică, ce poate deveni fatală, generată de toxina produsă de bacteria Clostridium botulinum. Boala se manifestă prin lipsa puterii, vedere încețoșată, stări de oboseală și dificultăți de vorbire. Acestea pot fi urmate de o slăbiciune a mușchilor brațelor, pieptului și picioarelor. Boala nu afectează, de obicei starea de conștiență și nu cauzează febră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI