Un bărbat din Gorj, dat dispărut de familie după 10 ani. Le-a spus că pleacă la muncă în Norvegia. Ultima oară a fost văzut în 2021

de: Ștefan R. Apostol
18 09. 2024

Uneori auzim de povești parcă ieșite din cărțile polițiste, dar în cele din urmă au un final relativ fericit. Este și povestea de față a unui bărbat din Gorj, dat dispărut de familie după 10 ani. Conform familiei, acestea le-a spus că pleacă la muncă în Norvegia, iar ultima oară a fost văzut în 2021.

Povestea bărbatului din Gorj, dat dispărut de familie după 10 ani

Conform publicațíei locale gorjonline.ro, în urmă cu 10 ani, un bărbat de 35 de ani, de origine din Târgu Cărbunești lua decizia de a pleca la muncă în Norvegia.

Conform familiei acestuia, știau de decizia lui, dar de la acel moment și până în prezent, nu au mai știut nimic de el.

Ca urmare, membrii familiei bărbatului luau decizia de a anunța dispariția, dar de-abia acum. Conform polițiștilor din orașul natal, familia a sesizat acest lucru, fiind ulterior și identificat în persoana lui Cătălin Dănuț Dobrescu, astăzi în vârstă de 29 de ani.

Ceea ce se știa despre el, era că la momentul plecării sale în Norvegia, semnalmentele erau următoarele: 1,75 metri înălțime, 75 de kilograme, păr șaten, ochi căprui și față ovală.

Cătălin Dănuț Dobrescu ultima oară a fost văzut în 2021

Aceeași publicație semnala recent faptul că membrii unei asociații aveau să declare că l-au cunoscut pe bărbat, dar în 2021, tot atunci fiind ajutat de aceștia pentru a intra într-un proces de reabilitare:

„L-am cunoscut pe Cătălin acum câteva săptămâni și de atunci am început un proces de reabilitare pentru el. Poate o parte dintre voi îl cunoașteți. El este din Târgu Cărbunești, dar și-a pierdut casa în 2015, odată cu decedarea mamei sale.

De atunci a fost prin multe țări, neavând un adăpost și încercând să supraviețuiască cum se poate. Faptul că ne-am întâlnit reprezintă pentru el o șansă de a-și îndeplini dorințele. Vrea să își întâlnească copilul și iubita din Norvegia pe care nu a mai văzut-o de 6 luni (copilul nefiind născut atunci). Cătălin a venit la toate întâlnirile pe care i le-am propus înainte de a începe acest proces. Mereu a fost punctual deși nu avea telefon, ceas sau acoperiș deasupra capului. Pe ploaie sau pe soare, acesta a venit. Are un motiv pentru care să lupte și să vrea mai mult de la propria viață.

Noi i-am găsit o cazare temporară zilele trecute și am petrecut zile “normale” cu acesta. A fost extraodinar pentru el!”, scriau membrii asociației, conform gorjonline.ro.

Poliția l-a dat în urmărire la nivel național

Conform poliției, nu se știe dacă bărbatul este în acest moment în țară, sau în străinătate.

Cu toate astea, ca urmare a sesizării familiei, polițiștii din Târgu Cărbunești au decis să-l introducă în baza de date a persoanelor urmărite la nivel național, cerând celor care au informații despre el să le furnizeze.

Cei care dețin aceste informații sunt rugați să sune la numărul unic de urgență 112, sau pot informa cea mai apropiată unitate de poliție.