Un bărbat din Cluj care se dădea drept jandarm și cerea bani pe stradă a fost prins de un jandarm adevărat: ce a urmat după

Autor: Redacția - 12:03, 20 iun. 2019

Un bărbat din Cluj a găsit o metodă inedită pentru a face bani. Și-a improvizat o uniformă care să semene cu cea de jandarm, se dădea drept angajat al instituției și apoi încerca să stoarcă bani de la trecători, după ce-i legitima. Planul i-a funcționat până în momentul în care a dat nas în nas cu un jandarm adevărat.

Un bărbat din Cluj care se dădea drept jandarm a fost prins în fapt chiar de un jandarm adevărat. S-a întâmplat chiar în centrul orașului, acolo unde, spun localnicii, bărbatul care se prezenta drept angajat al Jandarmeriei acționa de mai multe vreme.

Existau numeroase plângeri la adresa. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, le cerea trecătorilor să se legitimeze și apoi le cerea bani. Într-o zi, însă, a fost prins de un jandarm adevărat.

Cum a fost prins bărbatul din Cluj care se dădea drept jandarm

Potrivit unui comunicat transmis chiar de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, falsul jandarm purta îmbrăcăminte asemănătoare ţinutei jandarmeriei.

Bărbatul improvizase o uniformă din jachetă bleumarin, vestă neagră inscripţionată, de care era ataşată o lanternă, centură, bocanci militari şi o şapcă neagră cu emblema României. De asemenea, falsul jandarm avea şi un telefon mobil la vedere, de care erau conectate câteva fire, pentru a părea că are asupra sa o stație de comunicare.

„Existau înregistrate plângeri din partea unor cetăţeni cu privire la un bărbat având vârsta de aproximativ 30 de ani care susţinea că ar fi jandarm. Acesta îi legitima, după care le pretindea sume de bani”
Comunicat IJJ Cluj

Un jandarm adevărat, aflat în timpul liber, l-a observat pe bărbatul care pretindea că este om al legii, în centrul oraşului, l-a abordat şi a cerut sprijinul colegilor de la IJJ pentru a-l prinde pe falsul ofiţer pentru a-l duce la Poliţie.

„Plutonier major Bogdan Păun din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, aflat în timpul liber, pe o stradă din centrul municipiului Cluj-Napoca, l-a observat pe bărbatul care corespundea semnalmentelor unei persoane despre care se cunoştea că folosea o identitate falsă, pretinzându-se jandarm. Jandarmul a pornit în urmărirea acestuia, l-a abordat, după care s-a legitimat, spunându-i că ar părea suspect. Consecutiv, a luat legătura cu dispeceratul unităţii, în vederea trimiterii unui echipaj”
Comunicat IJJ Cluj

Cum arată falsul jandam (foto de mai jos):

fals jandarm Cluj