Incident violent la bacalaureat 2019. Un jandarm a lovit un elev. Motivul altercației

Incident violent la bacalaureat 2019. Un jandarm a lovit un elev. Motivul altercației
Un jandarm a lovit un elev într-un liceu din Giurgiu, la bacalaureat

Incident violent la bacalaureat 2019. Un elev din județul Giurgiu a fost lovit de un jandarm, luni, chiar în liceul în care urma să susțină examenul. Reprezentanții Jandarmeriei au anunțat că a dispus un cotrol în urma altercației, care ar fi pornit de la faptul că elevul l-ar fi jignit pe subofițer

Un jandarm a lovit un elev într-un liceu din Giurgiu, la bacalaureat

Elevul se pregătea să intre la examenul de bacalaureat, alături de alți colegi, moment în care un jandarm le-a atras atenția să nu mai facă zgomot. Tânărul i-ar fi adresat injurii și lucrurile au degenerat. Reprezentanții Jandarmeriei au anunțat că au primit înregistrările video cu subofițerul care îl lovește pe elev, iar instituția de care aparține a dispus un control.

Părinții elevului agresat au depus plângere, care a fost preluată de Parchetul Militar, iar subofițerul agresiv, care lucra în Jandarmerie din anul 2005, și-a dat demisia după incident.

„Conducerea unităţii din care face parte jandarmul a vizionat imaginile care surprind incidentul şi a demarat activităţile necesare pentru punerea la dispoziţia Parchetului Militar a tuturor informaţiilor, în vederea soluţionării cât mai urgente a cauzei. Jandarmeria Română dezaprobă cu fermitate astfel de comportamente individuale care aduc atingere onoarei şi demnităţii militare şi lezează integritatea fizică a persoanei, şi se delimitează de atitudinea jandarmului implicat în incident.

Pentru evitarea pe viitor a unor situaţii de acest gen, conducerea Jandarmeriei Române a dispus constituirea unei comisii de verificare şi control, care va analiza cauzele ce au condus la producerea acestui eveniment”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Române.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI