Un bucureștean care vindea rapoarte false pentru teste Covid-19, prins de polițiști. Câți bani au scos din buzunar cei interesați

Un bucureștean care vindea rapoarte false pentru teste Covid-19, prins de polițiști. Câți bani au scos din buzunar cei interesați
Bărbat care falsific ateste Covid-19, reținut de polițiști

Dorința de a produce bani cât mai ușor nu are limite, astfel că există persoane care vor să-și câștige existența prin săvârșirea mai multor infracțiuni. Acesta este și cazul unui bucureștean care și-a oferit serviciile persoanelor care doresc rapoarte false de analize pentru testele Covid-19 cu rezultat negativ. În cele din urmă, bărbatul a fost ridicat de polițiști și va fi sancționat conform legii.

Cu ce preț vindea bărbatul un test PCR negativ

Pandemia de Covid-19 a afectat enorm o lume întreagă, astfel că toată criza sanitară existentă în multe țări, dar și restricțiile dure impuse de autortități au dat naștere unor “afaceri” ilegale.

Odată cu creșterea accelerată a cazurilor de Covid, cetățenii multor țări europene sunt obligați să prezinte un test PCR negativ la îmbarcarea în avion sau la intrarea în orice țară.

Pentru că prețul unui astfel de test este ridicat, iar posibilitatea ca acesta să iasă pozitiv este mare, un bucureștean a fost “inspirat” să vândă rapoarte de analiză false cu ajutorul cărora oamenii să poată pleca liniștiți acolo unde își doresc. Pentru acest serviciu, cei interesați au scos din buzunar 150 de lei, pentru testul în limba română și 180 de lei pentru cel redactat în engleză.

În urma anunțurilor pe care le distribuia pe diferite site-uri, bărbatul a fost identificat și ridicat de polițiști, fiind acuzat de de fals material în înscrisuri oficiale. Acesta urmează a fi reținut pe toată perioada investigațiilor cu privire la întreaga sa activitate infracțională.

În apartamentul acuzatului au fost găsite mai multe obiecte care fac dovada săvârșirii infracțiunii, printre care, telefoane mobile, carduri bancare și înscrisuri false.

Ce au transmis autoritățile

”Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de percheziţie, la domiciliul unui bărbat, bănuit de comiterea unei infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale.

Din datele şi probele administrate în cauză în perioada februarie – aprilie 2021 de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că persoane necunoscute au postat mai multe anunţuri pe un site prin care, în schimbul unor sume de bani, întocmesc rapoarte de analiză medicală în care sunt atestate în mod necorespunzător adevărului rezultate negative ale unor teste moleculare PCR privind detecţia virusului SARS-COV2, ce pot fi folosite de către cei interesaţi pentru prezentarea la locul de muncă sau în scop de călătorie.

În urma investigațiilor desfășurate a fost identificat un bărbat, fiind reținută în sarcina acestuia săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri private, stabilindu-se că acesta, în perioada ianuarie – până în prezent, ar fi postat pe un site mai multe anunțuri din conturi deschise cu date nereale, oferind spre vânzare teste PCR cu rezultat negativ, teste care nu se efectuau în realitate, ci doar se trimitea pe mail cumpărătorilor un document în care erau menționate datele cumpărătorului și rezultatul negativ, iar contravaloarea documentului se achita într-un cont bancar”, se transmite în comunicat.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI