07 sept. 2021 | 15:35

483.740 de lire sterline, găsite în portbagajul unui autoturism la PTF Giurgiu. Un cetăţean turc intenţiona să scoată ilegal banii din ţară

News
483.740 de lire sterline, găsite în portbagajul unui autoturism la PTF Giurgiu. Un cetăţean turc intenţiona să scoată ilegal banii din ţară
483.740 de lire sterline, găsite în portbagajul unui autoturism la PTF Giurgiu

Potrivit unui comunicat de presă emis de IGPF, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit suma de 483.740 lire sterline în portbagajul unui autoturism. Banii îi aparțineau unui cetățean turc, care intenționa să îi scoată din țară, fără să respecte normale legale.

Suma imensă de bani, descoperită în portbagajul unei mașini

La punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe 5 septembrie, pe sensul de ieșire din țară, s-a prezentat un cetățean român, pentru a efectua formalitățile de frontieră. Bărbatul se afla la volanul unui autoturism marca BMW, înmatriculat în România, alături de un alt pasager, un cetățean turc, în vârstă de 57 de ani.

‘Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în portbagajul mașinii au fost descoperite mai multe cutii din carton, lipite cu bandă adezivă, în care se aflau mai multe bancnote de lire sterline, în sumă de totală de 483.740 lire sterline.’, precizează Poliția de Frontieră. 

În urma cercetărilor, cetățeanul turc a declarat că banii îi aparțin, doar că nu poate demonstra acest lucru cu documente, respectiv să justifice proveniența acestora. Întreaga sumă de bani a fost ridicată, întrucât există suspiciuni cu privire la legalitatea provenienței și destinația banilor.

În cauză se derulează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. La finalizarea cazului, urmează să fie dispuse măsurile legale.

Sicrie din China, confiscate la Constanța

Aproximativ 200 de sicrie au fost confiscate în Portul Constanța. Sicriele erau aduse din China într-un container și urmau să ajungă la o firmă din Satu Mare. Este vorba despre 220 de sicrie, fiind introduse în țară prin folosirea de acte false.

Polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanța Sud Agigea, într-un container sosit din China, un număr de 220 de sicrie demontate, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

Containerul avea ca destinatar o firmă de pe raza județului Satu Mare. Aceasta este administrată de către un cetățean Italian. Mai mult de atât, în plus față de mărfurile declarate, oamenii legii au găsit cele 220 de sicrie demontate. În momentul în care au verificat actele, au realizat că acestea erau false.

Bunurile valorau peste 200.000 de lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetătorilor de către lucrătorii vamali. Polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea de acte false la autoritatea vamală.

Parteneri
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Redactia.ro
Un fost finanțator din SuperLigă a murit
Digisport.ro
Ce diferență mare de vârstă este, de fapt, între Sorana Cîrstea și fiul lui Ion Țiriac. Bruneta e mult mai tânără decât iubitul ei
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
O femeie a găsit o poșetă în care erau acte, bani și telefoane lângă gara din Arad și luat-o acasă. Apoi a primit o veste bombă
Digi24
Oamenii sunt uluiți când află ce vârstă are acest bărbat. Cum reușește să păcălească procesul de îmbătrânire și cât îl costă pe an
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Cătălin Cîrstoiu va fi retras. Detalii din culise
EVZ.ro
Doliu în lumea presei din România. S-a stins din viață, la 45 de ani, un cunoscut fotograf / FOTO
Spynews
O MARE COMPANIE tocmai a decis. Închide și SE MUTĂ în România
Capital.ro
Data la care vin pensiile în luna mai. Anunţ de ultimă oră de la Poşta Română
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
GAZ RADIOACTIV în ȘCOLI și GRĂDINIȚE din ROMÂNIA! ȘOCANT ce au descoperit
Mediaflux
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe. Mâine este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortodox
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro