Un bărbat, atacat de urs în apropierea comunei Ciceu. A fost supus unei operații la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc

Un bărbat, atacat de urs în apropierea comunei Ciceu. A fost supus unei operații la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc
Un bărbat, atacat de urs în apropierea comunei Ciceu. A fost supus unei operații la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc

În cursul zilei de luni, un bărbat a fost atacat de urs, acesta fiind supus unei intervenții chirurgicale la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc. Incidentul a avut loc în apropierea comunei Ciceu.

Bărbat atacat de urs în Miercurea Ciuc

Incidentul a fost anunțat de către președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, cu o postare pe propria pagină de Facebook. Acesta a mai precizat că bărbatul atacat de urs are 26 de ani.

„Ursul a atacat din nou! Victima, un tânăr de 26 de ani (păstor de porci) a fost atacat de urs în apropiere de Ciceu (Siculeni). A suferit răni la membre şi în prezent este operat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc. Starea lui este stabilă”, a scris Borboly, pe Facebook.

Potrivit referentului de presă al SJU Miercurea Ciuc, Kiss Edit, bărbatul a fost operat. În momentul de față, este internat la secția de Chirurgie a spitalului. Acesta a fost operat de la ora 5:30 până la ora 8. Starea lui este stabilă.

„Pacientul atacat de urs a suferit plagă muşcată în zona coapsei drepte şi plagă muşcată cu fractură la mâna dreaptă. A fost operat azi-dimineaţa (luni – n.r.) de la ora 5,30 până la ora 8 de către medicii specialişti chirurgi şi de ortopedie. Starea lui este stabilă, este internat şi îngrijit în secţia de chirurgie a spitalului”, a arătat Kiss Edit.

14 intervenții de îndepărtare a urșilor din localități, în ultimele 48 de ore

În ultimele două zile, jandarmii și polițiștii harghiteni au intervenit de 14 ori pentru îndepărtarea urșilor a cărora prezență a fost semnalată în zonele populate. Aceștia au fost văzuți în localitățile Fitod, Șimonești, Borsec, Corbu, Lunca de Sus, Odorheiu Secuiesc și Băile Tușnad.

Doar sâmbătă au fost înregistrate șase apeluri, potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Harghita. Primul apel a venit la o oră după miezul nopții, anunțând prezența unui urs în comuna Șimonești.

După circa 5 ore, a fost semnalată prezența unui urs în apropierea satului Fitod. Până la sorirea echipajului de jandarmerie, ursul a plecat, lăsând în urmă garduri distruse. Două apeluri au fost făcute din comuna Corbu.

Un urs a fost văzut în grădina unei case. De asemenea, și în acest caz, până la sosirea echipajelor, ursul nu a mai fost găsit. Jandarmii au fost solicitați de două ori în Borsec și Băile Tușnad. La cea de a doua solicitare, jandarmii au alungat animalul sălbatic din apropierea unei benzinării.

Urmăriți Playtech.ro și pe