Un bărbat a venit la Spitalul Județean din Galați îmbrăcat în vestă antiglonț. Medicii au rămas șocați

Un bărbat a venit la Spitalul Județean din Galați îmbrăcat în vestă antiglonț. Medicii au rămas șocați
Cum a venit un bărbat îmbrăcat la spital

Un bărbat, care avea nevoie de îngrijiri medicale, s-a prezentat la Spitalul Județean Galați, însă medicii au avut parte de o surpriză când au început să-l consulte. De frica războiului între Ucraina și Rusia, bărbatul s-a îmbrăcat într-o vestă antiglonț.

Bărbatul a explicat că se simte mai protejat cu vesta

Pacientul, în vârstă de 48 de ani, a ajuns la spital cu o problemă medicală, iar personalul medical UPU a descoperit că bărbatul are extra protecție. Acesta le-a spus că s-a îmbrăcat astfel din cauza tensiunilor între Rusia și Ucraina și că se simte mai protejat. Totul s-a întâmplat în cursul zilei de astăzi, la UPU Galați.

Bărbatul a mers la secția de urgențe, având o problemă medicală. Medicii au început să-l consulte și au observat că poartă vesta antiglonț. Pacientul le-a spus cadrelor medicale că a primit vesta de la un club de airsoft, acolo unde este membru. Un medic gălățean, Paul Ichim, a relatat întâmplarea pe pagina sa de Facebook.

„Pe undeva lumea a luat-o razna rău. Dacă un bărbat a venit la urgenţe să se consulte, cu vesta antiglonţ pe el, pentru că nu ştie când începe răzbelul şi vrea să fie protejat, ce mai vreţi?”, a spus medicul gălăţean.

Un pacient s-a spânzurat de mânerul unei ferestre de la toaletă

Duminică, personalul medical de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare au descoperit un pacient, atârnat de mânerul unui geam de la toaletă. Oamenii legii au demarat o anchetă pentru a afla cu exactitate cum s-a produs tragedia.

„În seara zilei de 12.02.2022, după ce a fost prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, pacientul, în vârstă de 71 de ani, a fost transportat cu o ambulanţă, însoţit de un echipaj de poliţie, la secţia Psihiatrie Acuţi unde a fost internat cu diagnosticul „Agitaţie psihomotrie. Heteroagresivitate.Tulburări mentale şi de comportament. Tulburăre organică de personalitate”. Internarea a fost consemnată în baza de date a secţiei la ora 19,08.

După internare, dat fiind diagnosticul şi starea pacientului, a fost necesară contenţia mecanică acestuia pe perioadă determinată în conformitate cu Legea Sănătăţii Mintale. Ulterior, după sedare, pacientul a fost decontenţionat. În dimineaţa zilei de de 13.02.2022, în jurul orei 6.00 pacientul s-a deplasat la toaletă pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice. După un interval de circa 10-15 minute, pacientul a fost descoperit atârnat de mânerul unui geam de la toaletă”, a precizat un comunicat al unităţii spitaliceşti, citat de Agerpres.

Potrivit aceleiași surse, a fost alertat de urgență personalul de serviciu și s-a trecut la efectuarea manevrelor de resuscitare. Din păcate, după circa 90 de minute, medicii au fost nevoiți să declare decesul pacientului.