Un bărbat a sunat la 112 și a amenințat că va face singur dreptate cu arma dacă polițistul care a omorât fetița de 13 ani nu este pedepsit. Oamenii legii sunt în căutarea lui

Un bărbat a sunat la 112 și a amenințat că va face singur dreptate cu arma dacă polițistul care a omorât fetița de 13 ani nu este pedepsit. Oamenii legii sunt în căutarea lui
Un bărbat a sunat la 112 și a amenințat că va face singur dreptate cu arma dacă polițistul care a om

Polițiștii au început să facă verificări, după ce un bărbat a sunat la numărul unic de urgențe, amenințând că va face singur dreptate cu arma, dacă polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa nu va fi arestat și pedepsit.

Revolta oamenilor împotriva polițistului

Apelul la 112 a fost făcut duminică seară. Bărbatul a sunat la numărul unic de urgențe și a anunțat că va face singur dreptate, folosind arma de foc, dacă polițistul implicat în accidentul rutier nu este arestat, a anunțat Poliția Capitalei. Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Poliția Sectorului 6 face verificări pentru a afla cine făcut apelul.

În urmă cu câteva zile, polițistul a accident mortal o fetiță și rănit-o grav pe alta, în timp ce cele două traversau regulamentar pe trecerea de pietoni. Agentul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca. Acesta se afla singur în mașină în momentul accidentului.

Martorii de la fața locului spun că autospeciala Poliției nu avea semnalele acustice pornite, ci doar pe cele luminoase. Momentul accidentului a fost surprins de camere de supraveghere din zonă. Cele două fetițe s-au asigurat înainte de a trece strada, iar când au ajuns la jumătatea trecerii de pietoni, au grăbit pasul pentru a scăpa din calea autospecialei, care circula cu peste 80 de kilometri la oră.

Înregistrarea dintre polițist și dispecer după producerea accidentului

Polițistul care a provocat accidentul mortal din Sectorul 1 a sunat la 112 și a anunțat că este agent de poliție, aflat în timpul serviciului, și a lovit mortal un copil pe trecerea de pietoni. Acesta a cerut de mai multe ori să fie trimisă o ambulanță la fața locului și că este în misiune. Apelul este transferat la un alt dispecer, agentul repetând informațiile.

Ulterior, un al treilea dispecer a preluat apelul, iar polițistul reia informațiile spunând că a „lovit pe cineva mortal pe trecerea de pietoni” și că se afla în misiune. Apoi, vorbește cu un alt dispecer, căruia îi spune că a mai sunat și roagă să „urgenteze ambulanța”. Dispecerul i-a transmis că SMURD-ul este pe drum și că nu are voie să atingă victima.

“Am lovit-o, am lovit-o pe trecerea de pietoni, mi-a sărit în faţă. Un copil, un copil, un copil”, spune poliţistul.

“Ce să-i fac, ce să-i fac? Ce să-i… e plină de sânge, e plină de sânge, a pierdut foarte mult sânge! Dar se mişcă, ce să-i fac? Spuneţi-mi ce să-i fac!”, adaugă el.

Dispecerul l-a întrebat pe agent dacă victima are puls, iar polițistul îl roagă din nou să trimită mai repede o ambulanță. Dispecerul îl sfătuiește să nu miște deloc victima, eventual să o așeze în poziția de siguranță, polițistul întrebând „Pe stângă? Să trimiteți pe cineva, vă rog!”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI