Un bărbat a pus din greșeală drojdie de bere în butoiul cu varză murată. Ce s-a întâmplat în cel mai scurt timp

de: Dumitrache Diana
27 11. 2020

Un bărbat a pus din greşeală drojdie de bere în butoiul cu varză murată, iar acum a devenit unul dintre cele mai tari trucuri. Iată ce se întâmplă când faci asta!

De ce să pui drojdie de bere în varza murată

Greşeala unui bărbat a devenit unul dintre cele mai tari trucuri atunci când vine vorba de pus varza la murat. Acesta a confundat sarea grunjoasă cu bucăţi mici de drojdie uscată şi a pus în butoi. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginaţie. Nici el nu se aştepta la asta. La doar câteva zile de la incident, acesta şi-a dat seama de ceea ce făcut şi a gustat zeama. Spre surprinderea lui, aceasta era sărată, în ciuda faptului că nu pusese strop de sare.

Astfel, a realizat că drojdia de bere poate înlocui cu mare succes clorura de sodiu. Apoi, a dat reţeta tuturor apropiaţilor. Astfel, cei care nu au voie să consume sare din motive de sănătate sau cei care doresc pur şi simplu să o evite pot încerca această variantă.

Cantitatea recomandată de drojdie de bere este de 40 de grame la 10 kilograme de varză. Cum se procedează?! Simplu: drojdia se mărunţeşte, se pune într-un tifon curat, apoi se aşază printre varză. Aceasta se taie mărunt şi se presează bine în borcane.

Următorul pas este să se toarne apă fiartă şi răcită cât să acopere varza. Puteţi adăuga la fiert diferite condimente: piper boabe, cimbru, mărar uscat. Deasupra se pune apoi o greutate care să ţină varza în moare şi un tifon curat. În momentul în care apar bule, lichidul trebuie aruncat iar borcanele se umplu, din nou, cu apă fiartă. Se procedează aşa în fiecare zi până când zeama rămâne limpede.

De ce să consumi varză murată

Varza murată este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite alimente din sezonul rece. Românii o gătesc în diferite moduri, însă este delicioasă şi consumată ca atare. În plus, beneficiile aduse organismului nu sunt puţine.

Este bogată în vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E şi A, dar şi în fibre, calciu, magneziu, fier, iod sau sulf. De asemenea, este o sursă extraordinară de vitamina U care ajută la vindecarea ulcerului peptic şi este recomandată în toate curile de slăbire, dat fiind că stimulează arderea grăsimilor, reduce pofta de mâncare şi are puţine calorii.