Un avion misterios a apărut deasupra orașului Oradea. Localnicii au luat imediat atitudine VIDEO

Un avion misterios a apărut deasupra orașului Oradea. Localnicii au luat imediat atitudine VIDEO
Un avion misterios a apărut deasupra orașului Oradea

Un avion neobișnuit a zburat deasupa orașului Oradea de mai multe ori, lucru care a stârnit curiozitatea orădenilor. Zborul straniu a avut loc în cursul zilei de miercuri, 6 noiembrie. Ce au văzut localnicii pe cer?

Avion misterios deasupra orașului Oradea

Orădenii au avut parte de o zi deosebită azi. În cursul zilei de 6 noiembrie, un avion cu o formă neobișnuită a survolat de mai multe ori pe cerul orașului. Aeronava făcea și un zgomot extrem de puternic. Un orădean a semnalat întâmplarea jurnaliștilor de la m.ebihoreanul.ro, întrebând ce fel de aparat de zbor cu aripile și elicele în partea din spate zboară nestingherit pe cer. „Nu ştiţi pentru ce un avion cu o formă neobişnuită tot dă ture? Până acum a făcut vreo patru ture peste Oradea. În zona Episcopia l-am văzut. S-au mirat şi vecinii”, a transmis cititorul, alături de mai multe filmuleţe cu avionul. Sursa citată a aflat mai apoi că este vorba despre un avion de tip Piaggio Avanti.

Acesta a venit la Oradea pentru a putea testa și calibra sistemul de aterizare din cadrul pistei Aeroportului Internațional Oradea. „Autoritatea Aeronautică Civilă face astfel de teste şi verificări cam de 2-3 ori pe an. Verificările se fac într-o singură zi, în mai multe ture”, a declarat directorul interimar al Aeroportului, Dan Bălăcel. Avionul Piaggio Avanti a testa sistemul ILS al Aeroportului, care transmite semnale radio de la pistă către aeronava care se apropie de aceasta.

Detalii despre tipul Piaggio Avanti de avion

Piaggio P180 Avanti este un avion executiv fabricat în Italia cu care se transportă motoare cu două turbohrope montate în configurație de împingător. Se așează până la nouă persoane într-o singură cabină sub presiune și poate avea unul sau doi piloți. Viteza maximă la care poate ajunge este de 741 km/h, viteza de croazieră atinge maxima de 589 km/h, autonomia sa este de 2.795 km. Costul unitar al avionului de tipul ăsta este de 7.000.000–7.000.000 USD, iar tipul motorului se numește Pratt & Whitney Canada PT6.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI