13 mart. 2024 | 20:24

Un argeșean a luat 120.000 de lei din înșelăciuni cu floarea-soarelui. Ce schemă a avut bărbatul

News
Un argeșean a luat 120.000 de lei din înșelăciuni cu floarea-soarelui. Ce schemă a avut bărbatul
Argeșean arestat pentru înșelăciune cu floarea-soarelui. Prejudiciu de 120.000 de lei

Oamenii legii au reținut un bărbat din județul Argeș într-un dosar de înșelăciune cu floarea-soarelui. Bărbatul în vârstă de 30 de ani ar fi câștigat peste 120.000 de lei. Ce „schemă” a folosit acesta, aflați în rândurile următoare.

Cum a câștigat un bărbat 120.000 de lei din înșelăciuni cu floarea-soarelui

Bărbatul de 30 de ani din județul Argeș a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.

Potrivit oamenilor legii, acesta ar fi indus în eroare două persoane și ar fi încheiat contracte de vânzare-cumpărare în numele unei unități economice care nu mai funcționa din anul 2019.

Astfel, bărbatul i-a determinat pe cei doi oameni să îi vândă 25.730 de kilograme de floarea-soarelui, respectiv 21.900 de kilograme. Prejudiciul celor două persoane fizice se ridică la suma de 120.000 de lei. Întâmplarea a avut loc în luna septembrie a anului trecut.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița, oamenii legii au efectuat trei percheziții domiciliare în județele Argeș și Olt la proprietățile deținute de bărbatul în vârstă de 30 de ani bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente financiar-contabile, telefoane mobile și înscrisuri. Cercetărilor anchetatorilor continuă.

Citește și: Înșelăciunea nouă care a apărut în România, în numele Poștei Române. Instituția a reacționat imediat: ‘Nu vindem coletele uitate’

Un bărbat a plătit pentru un televizor, dar a plecat cu două

Un ploieștean în vârstă de 52 de ani a reușit să păcălească angajații unui magazin Altex, după ce a plătit un televizor, dar a reușit să plece cu două. Prejudiciul se ridică la suma de 1.600 de lei, iar fapta s-a petrecut în decembrie 2023, vinovatul fiind reținut pentru 24 de ore pe 11 martie 2024.

Individul nu a fost singur la cumpărături, ci a fost ajutat de familie. Rudele au plecat cu unul dintre televizoare, în timp ce el a ținut ocupat personalul magazinului. Mai apoi, a luat un televizor identic pe care l-a plătit.

Prejudiciul de 1.600 de lei a fost recuperat în urma perchezițiilor care au avut loc pe data de 20 februarie 2024 la domiciliul bărbatului. El a fost prins pe 11 martie și reținut.

„La data de 11 martie, polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești au depistat și reținut pentru 24 de ore un bărbat de 52 de ani din municipiul Ploiești, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

În fapt, la data de 12 decembrie 2023, bărbatul, împreună cu alte persoane din familie ar fi indus în eroare angajații unei societăți comerciale care are ca obiect de activitate vânzarea de electronice și electrocasnice din municipiu, însușindu-și un televizor, cu un prejudiciu de aproximativ 1.600 de lei”, au transmis reprezentanții IPJ Prahova.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Pensia lui Isărescu s-a dublat. Venitul guvernatorului BNR, uriaș
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Se confiscă banii românilor. S-a dat lege pe 10 mai: Direct la pușcărie, indiferent de sumă!
Capital.ro
Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Peştii au fericire şi succes, Berbecii renasc şi au dorinţă de libertate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro