Un agent de penitenciar din Târgu Jiu va reprezenta România la Campionatul Balcanic de Masaj din Siberia. Povestea lui este interesantă

Un agent de penitenciar din Târgu Jiu va reprezenta România la Campionatul Balcanic de Masaj din Siberia. Povestea lui este interesantă
Un agent de penitenciar va reprezenta România la Campionatul Balcanic de Masaj

Un agent principal de poliție penitenciară urmează să participe din partea echipei României la Campionatul Balcanic de Masaj. Acesta va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni în Serbia.

Agent de penitenciar, reprezintă România la Campionatul Balcanic de Masaj

Este vorba despre Valeriu Cristian Bărbuică, agent la Penitenciarul din Târgu Jiu. În timpul liber, este și maseur profesionist. De asemenea, este antrenor de masaj în cadrul Academiei Reflexovital Târgu-Jiu și manager zonal în Asociația de Masaj și Terapii Complementare.

La Campionatul Balcanic vor fi prezenți concurenți pe cinci categorii de masaj. La concurs sunt prezenți participanți inclusiv din Japonia și Thailanda. Din lotul României fac parte opt maseuri, printre care și Cristian. El relatează cum a ajuns să facă parte din lotul României la masaj.

„Asociaţia de Masaj şi Terapii Complementare, prin preşedintele Iulian Motoc, organizează competiţii la nivel zonal, unde se fac demonstraţii de către campiioni europeni şi mondiali, care sunt invitaţi. Aceste competiţii reprezintă campionate zonale pe mai multe categorii: wellness, free-style şi beginner. Eu am mers la câteva work-shop-uri undeam învăţat o serie de tehnici noi, după care am participat şi la o competiţie de acest fel . Am participat la categoria free-style, unde am obţinut locul al II-lea, iar anul trecut am participat din nou la concurs şi am obţinut locul I. Am început să fiu urmărit şi s-a constatat că am evoluat încontinuu şi probabil că, împreună cu rezultatele obţinute, a constat în selectarea mea în lotul României“

A devenit maseur din întâmplare

Cristian și-a descoperit pasiunea prin intermediul soției sale. Ea practică masajul de aproximativ 12 ani. În urmă cu trei ani a fost cu soția sa la un work-shop în Sibiu. Cineva de acolo l-a întrebat de ce nu învață și el. A fost pusă să facă câteva manevrei pe un pacient care se afla pe masă. A văzut că are îndemânare și i s-a recomandat să se înscrie la o școală de masaj.

Timp de șapte luni de zile a urmat cursurile acelei școli, iar în urma susținerii unui examen, a obținut calificarea de tehnician maseur. Cristian spune că nu i-a fost greu să deprindă această meserie. Este o pasiune pentru el, nu o obligație.

El practică mai multe tipuri de masaj, însă se axează pe cel terapeutic care tratează anumite afecțiuni. În continuare, vrea să se perfecționeze, așa că s-a înscris la Facultatea de Kinetoterapie și motricitate din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI